• 1401/10/07 - 15:04
  • تعداد بازدید: 1042
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

هشدار دامپزشکی برای پیشگیری از آنفلوانزای پرندگان

رعایت توصیه‌های بهداشتی دامپزشکی مهم‌ترین راهکار برای مقابله با بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان است.

به گزارش روابط عمومی دامپزشکی استان زنجان، محمدباقر حاج کاظمی، مدیر کل دامپزشکی استان اظهارداشته است آنفلوانزای پرندگان بیماری فوق حاد ویروسی است که پرنده آلوده به ویروس، آلودگی را از طریق ترشحات دفع می‌کند و این عامل می‌تواند بیماری را از پرندگان وحشی مهاجر به پرندگان محلی منتقل کند و در اثر تماس، بیماری به پرندگان بومی روستاها و واحدهای صنعتی منتقل می‌شود.

وی با بیان این که رعایت نکات بهداشتی تأثیر بسزایی در جلوگیری از بروز و شیوع بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان دارد، افزوده است با توجه به این که درگیری واحدهای پرورش طیور به سویه‌های آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان محدود به فصل خاصی از سال نیست، رعایت نکات بهداشتی در نگهداری طیور صنعتی و طیور بومی روستایی و همچنین رعایت بهداشت فردی توسط صاحبان پرندگان زینتی مانند شستن دست‌ها و دفع بهداشتی فضولات آن‌ها را گامی مؤثر در پیشگیری از شیوع بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان و گسترش متعاقب آن به جمعیت انسانی است.

دکتر کاظمی در ادامه گفته است در صورتی که یک واحد مرغداری دچار افت شدید در مصرف آب و دان، کاهش شدید تولید، تلفات و خسارات شود اولین اقدام مهمی که باید انجام شود اطلاع به دامپزشکی شهرستان مربوطه است چرا که بازرسان دامپزشکی برای کنترل بیماری اقدام  و از سرایت آن به واحدهای دیگر جلوگیری می‌کنند.

وی ضمن تأکید بر ضرورت انجام واکسیناسیون گله‌های طیور(بویژه واحدهای مرغ مادر و تخمگذار)، اکیداً توصیه کرده است پرورش دهندگان طیور موارد زیر را رعایت کنند:

1- با استفاده از هر راه ممکن از ارتباط پرندگان داخل سالن، دان و آب مصرفی آن‌ها با پرندگان وحشی و آزاد پرواز(مانند کلاغ، گنجشک، زاغ، سار و ...) و فضولات آن‌ها جلوگیری کنید؛ در این ارتباط لازم است انبار دان و سالن پرورش برای این گونه پرندگان غیر قابل نفوذ و محوطه مرغداری فاقد هرگونه جاذبه‌ای برای ورود پرندگان وحشی باشد. ریخت و پاش دان و رها سازی کود در محوطه و وجود آبگیر و تجمع آب به هر شکل این جاذبه را ایجاد می‌کند.

2- از رفت و آمد غیر ضروری جلوگیری کنید و در صورت لزوم با رعایت کامل موارد بهداشتی تردد صورت گیرد.

3- تعویض کفش و لباس هنگام ورود به مزرعه (شامل کارگران و بازدید کنندگان) ضروری است.

4- حوضچه ضدعفونی درب ورودی مزرعه و ورودی سالن‌ها را فعال نگه دارید. هنگام ورود به سالن، شستن دست‌ها با آب و صابون و ضدعفونی آن‌ها و تعویض کفش یا حداقل برس‌کشی کف چکمه با مواد ضد عفونی کننده ضروری‌ست. رعایت بهداشت و اصول قرنطینه در ورودی سالن به مراتب از محوطه با اهمیت‌تر است به‌طوری‌ که از آلوده نبودن کلیه وسایل، مواد، آب، دان و افرادی که به سالن وارد می‌شوند باید اطمینان حاصل کنید.

5- از رفت و آمد خودروها به داخل محوطه پاک جلوگیری شود و در موارد بسیار ضروری، نسبت به ضدعفونی قسمت‌های بیرونی خودرو به صورت کامل اقدام شود.

6- خودروی حمل تخم مرغ، کارتن تخم مرغ و دان، قبل از ورود به مزرعه و یا بارگیری در مبدأ مورد شست‌وشو و ضد عفونی قرار گیرد.

7- در واحدهای تخمگذار ترتیبی اتخاذ شود تا تخم مرغ خوراکی به گونه‌ای به بیرون از مرغداری انتقال یابد که خودرویی وارد محوطه پاک نشود.

8- کلیه رفت و آمدهای افراد به واحد را ثبت و ضبط کنید.

9- از حضور در بازار پرندگان زنده، محل‌های پرورش طیور، پارک پرندگان و به طور کلی محل تجمع پرندگان غیر از واحد خودتان خودداری و ترتیبی اتخاذ کنید که پرسنل واحد نیز همین ممنوعیت را اجرا کنند.

10- از وارد کردن پرنده جدید به واحد(بویژه در مزارع مرغ مادر) خودداری کنید.

  • گروه خبری: آموزش و ترویج,هشدار
  • کد خبر : 295845
کلمات کلیدی
tehrani تهرانی

tehrani تهرانی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه