استاندار مرکزی:
کنترل آنفلوانزای فوق حادپرندگان و کاهش آلام تولیدکنندگان اولویت کاری استانداری مرکزی است
استاندار استان مرکزی گفت: کنترل آنفلوانزای فوق حاد پرندگان و کاهش آلام و مشکلات تولیدکنندگان طیور در این خطه از اولویت های مهم کاری استانداری است.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی و به نقل از خبرگزاری ایرنا، محمود زمانی قمی شامگاه شنبه در نشست شورای هماهنگی بحران استان مرکزی گفت: استانداری به همراه دستگاه های فعال در حوزه کنترل و مقابله با آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در این استان با بهره گیری از تمامی ظرفیت، وسایل و نیروهای به خوبی توانسته اند این بیماری را کنترل و از انتقال آن به سایر نقاط استان جلوگیری کنند.
وی، حضور به موقع مردم و مسئولان همراه و همگام با یکدیگر در صحنه های مختلف انقلاب را از خصوصیات انقلاب اسلامی دانست و خاطر نشان کرد: مردم و جوانان کشور همواره در همه صحنه های انقلاب همراه و همگام با مسئولان در صحنه های مختلف انقلاب برای دفاع از کشور حضور داشته و با تمام وجود از دستاوردهای انقلاب اسلامی تلاش کرده اند و در بحران آنفلوآنزای پرندگان نیز همکاری مسئولان استانی توانست موفقیت آمیز باشد.
زمانی قمی در بخش دیگری از سخنان خود با یادآوری ذخیره سازی گوشت سفید و میوه برای سال نو در سردخانه های استان مرکزی گفت: هیچ گونه نگرانی برای تامین میوه و گوشت مرغ مورد نیاز مردم استان در ایام سال نو وجود ندارد و این محصولات به میزان کافی در انبارهای استان ذخیره سازی شده است.
وی افزود: امسال نیز همچون سال گذشته برای ایجاد فرصت در بازار استان مرکزی نمایشگاه عرضه کالای شب عید برگزار نمی شود.
فرمانده نیروی انتظامی استان مرکزی در این نشست گفت: با آغاز بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در این استان 20 گروه انتظامی در شهرستان های خمین، اراک، شازند، خنداب و ساوه تشکیل شد و در کنار دامپزشکی و سایر دستگاه های فعال در این حوزه به مقابله و کنترل این بیماری مشغول هستند.
سردار کیومرث عزیزی افزود: در این مدت 71 دستگاه حامل طیور از استان های دیگر که قصد عبور از استان مرکزی را داشتند توسط ماموران انتظامی این استان مورد کنترل قرار گرفتند که هفت دستگاه آن فاقد مجوز بود و برای رسیدگی به دستگاه های ذیربط معرفی شدند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی در این نشست گفت: این سازمان در تمامی نقاط استان علیه بیماری انفلوانزا پرندگان در آماده باش کامل است وهمکاری کامل را با قرارگاه آنفلوانزای استان دارد و با ارسال پیامک و نصب دست نوشته در مناطق مختلف تولیدکنندگان را با خطرات این بیماری آشنا کرده است.
علی بابایی افزود: پنج گروه از جهاد کشاورزی استان مرکزی در این مدت برای پیگیری و اعلام وضعیت مرغداری در شهرستان اراک فعال بوده است و به صورت دوره ای مرغداری های این شهرستان را مورد پایش قرار داده اند.
وی ادامه داد: سه هزار و 200 تن مرغ برای عرضه درایان سال نو توسط اداره پشتیبانی دام جهاد کشاورزی استان مرکزی خریداری و در سردخانه های این استان ذخیره سازی شده است و برای تامین این محصول در آغاز سال جدید هیچ گونه مشکلی در استان وجود ندارد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی با یادآوری خسارت سرمازدگی در باغ های این استان گفت: پیگیری های لازم برای جبران این خسارت ها توسط استانداری و جهاد کشاورزی این استان انجام شده است.
بابایی افزود: حذف باغات انار در مناطق سردسیر و تبدیل به باغ پسته، پرداخت هفت میلیون تومان به باغداران خسارت دیده برای تجهیز باغ ها به آبیاری نوین و تمدید سه ساله تسهیلات باغداران خسارت دیده از جمله برنامه های سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی برای جبران بخشی از خسارت باغداران حادثه دیده است.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی نیز در این نشست گفت: 50 کشور جهان و 10 استان کشور از جمله استان های مرکزی، گلستان، گیلان، مازندارن، البرز، تهران، قزوین ، آذربایجان شرقی، کرمانشاه و قم با بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان درگیر هستند و از بیشتر استان ها گزارشی در خصوص موارد جدید این بیماری ارائه شده است.
محسن شانقی افزود: 10 واحد مرغداری صنعتی و 2 روستا در حاشیه تالاب میقان اراک به عنوان کانون های بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان شناسایی و اقدام های معدوم سازی، پاکسازی و ضدعفونی در این کانون ها انجام شده است.
وی ادامه داد: 280 هزار قطعه طیور نیز در این مدت در کانون های این بیماری معدوم سازی شده است.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی بیان کرد: برای مقابله و جلوگیری از انتقال بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان 894 واحد مرغداری صنعتی و روستا در مدت یک ماه گذشته مورد پایش قرار گرفته و از 233 واحد نمونه برداری شده و هشت هزار و 293 آزمایش روی این نمونه ها انجام شده است.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی بیان کرد: قرنطینه ثابت و سیار، معدوم سازی، برقراری شعاع پایش در سطح استان، تلاش برای کاهش طیور در اراک نیز از جمله اقدام های کنترلی و بهداشتی این اداره کل در این مدت بوده است.
شانقی خاطر نشان کرد: 10 سری آزمایش که روز گذشته در مناطق آلوده انجام شده است که همه آن ها منفی بود و این مهم نشان از کنترل بیماری در این استان دارد.
مدیرکل محیط زیست استان مرکزی نیز در این نشست گفت: یک هزار و 448 قطعه انواع پرندگان مهاجر در این مدت در سطح تالاب میقان اراک جمع آوری شده که یک هزار و 300 قطعه از گونه غاز بوده است.
حسینعلی ابراهیمی کارنامی افزود: روند بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در روزهای نخست و تا یک هفته گذشته در سطح تالاب میقان اراک به صورت سینوسی بود که این روند از دو سه روز گذشته به صورت نزولی در آمده است.
وی ادامه داد: در دو سه روز گذشته لاشه تازه در این تالاب دیده نشده که این مهم نشان از بهبود وضعیت این بیماری در بین پرندگان مهاجر دارد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان مرکزی نیز در این نشست گفت: 10 میلیارد تومان در کشور برای پرداخت غرامت به پرورش دهندگان طیور بومی اختصاص یافته است.
رقیه یادگاری افزود: در استان مرکزی مبلغی که برای شرایط اضطراری دیده شده است برای تهیه مواد ضدعفونی، قایق و نیروی انسانی به منظور مقابله با این بیماری اختصاص می یابد.
وی ادامه داد: 400 میلیون تومان از محل اعتبارات طرح پیشگیری از بیماری های واگیردار امسال در استان اختصاص یافته است که 350 میلیون تومان آن به آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان تخصیص شد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک و رئیس مرکز بهداشت استان مرکزی در این نشست گفت: بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان با وجود شیوع در بین پرنده ها و طیور ، هیچ موردی از انتقال انسانی نداشته است.
دکتر جواد نظری افزود: 500 عدد کیف حفاظتی و لوازم لازم بهداشتی در سطح مراکز بهداشت استان مرکزی توزیع شده است و داروی اوسلتامی ویر که تنها در اختیار واحدهای درمانی بیمارستانی است به تعداد 20 هزار کپسول و 50 عدد سوسپانسیون موجود است و با لایه های پیشگیری قوی اجازه داده نشده که این بیماری به حوزه انسانی منتقل شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک یادآور شد: داروی اوسلتامی ویر تنها برای بیماران مبتلا به آنفلوآنزای بدحال و نیازمند بستری کاربرد دارد و به عنوان تنها داروی موثر در این زمینه شناخته شده که به دلیل مقاومت دارویی که بیماری می دهد از مصرف بی رویه آن پرهیز می شود و تنها در شرایط خاص با تشخیص پزشک متخصص کاربرد دارد.
دکتر نظری عنوان کرد: حوزه درمانی واکسن برای تمامی افراد در معرض خطر و یا درگیر در ماموریت های آنفلوآنزا را تامین کرده است اما واکسن موجود در بازار برای سویه جدید آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان موثر نیست و از دیگر سویه ها ی شناخته شده قبل پیشگیری می کند.
وی گفت: هفت هزار دوز واکسن از ابتدای فصل سرما در استان برای افراد در معرض خطر تزریق شده است و 2 هزار و 500 دوز نیز در انبار موجود است و با توجه به اینکه این واکسن ها تاریخ مصرف دارند پشتوانه در صورت نیاز با تهران هماهنگ شده است.
وی یادآور شد: 202 بیمار شدید تنفسی از ابتدای فصل سرما در استان مرکزی گزارش شده که با توجه به طیف جمعیتی آمار قابل قبولی است و از این تعداد از 166 بیمار نمونه برداری و به آزمایشگاه مرجع آنفلوآنزای تهران ارسال شده است که 41 مورد با سویه آنفلوآنزای(H3N2)مثبت بود و از 262 مورد شبهه آنفلوآنزا نیز 23 نمونه به آزمایشگاه مرجع ارسال شد که هشت مورد آن مثبت بود.
رئیس مرکز بهداشت استان مرکزی خاطرنشان کرد: دانشگاه علوم پزشکی اراک در صدد است که با همراهی حوزه مدیریت آزمایشگاه ها زمینه ایجاد آزمایشگاه مرجع آنفلوآنزا را برای سال آتی در استان مرکزی فراهم کند.
دکتر نظری افزود: اطلاع رسانی در خصوص آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان ازطریق برنامه های تلویزیونی و زیرنویس، تهیه شعارهای بهداشتی و نصب آن در اتوبوس های شهری چهارهزار بروشور سه گام کلیدی آنفلوآنزا، 20 هزار اقلام آموزشی ، 145 هزار بروشور ویژه دانش آموزی در مدارس، توزیع پنج هزار کارت ویژه آنفلوآنزا در استان انجام شده است.
بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان از آذر ماه امسال در تالاب کویری میقان اراک شیوع یافته است.
Leave a Comments