• 1395/07/14 - 12:00
  • تعداد بازدید: 58
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

مدیرکل دامپزشکی گیلان: برای حفظ سلامت شهروندان، با کسی تعارف نداریم

رشت - ایرنا - مدیرکل دامپزشکی استان گیلان با اشاره به اهمیت و ضرورت رعایت بهداشت در مسائل مربوط به دام، طیور و فرآورده های خام گوشتی گفت: در بحث سلامت مردم و شهروندان، با کسی تعارف نداریم و با متخلفان، با جدیت برخورد می کنیم.

سهراب عاقبتی روز چهارشنبه در بازدید از خبرگزاری جمهوری اسلامی ( ایرنا) مرکز رشت با یادآوری وظایف دامپزشکی افزود: جایی که لازم باشد، تذکر می دهیم و برخورد می کنیم و در صورت نیاز، با اطلاع رسانی وجود بیماری، مردم را به کمک می طلبیم.

وی نظارت بر سلامت دام و طیور زنده، پیشگیری از بیماری های مشترک و کشتار بهداشتی را از وظایف دامپزشکی عنوان و تصریح کرد: در همین راستا، اقدامات مختلفی در استان انجام شده است.

عاقبتی با اشاره به وجود یک هزار و 700 بیماری عفونی شناسایی شده در دنیا گفت: حدود 50 درصد رقمی نزدیک به 850 بیماری، بین انسان و حیوان مشترک است.

وی ادامه داد: در همین راستا، به طور مثال طی شش ماه گذشته برای تشخیص بیماری تب مالت در دام ها، از 20 هزار رأس دام خونگیری کرده ایم.

عاقبتی گفت: همچنین طی چهار ماه گذشته، دو میلیون و 400 هزار رأس دام علیه بیماری های دامی و یک میلیون و 150 هزار راس دام علیه بیماری های مشترک دام و انسان در استان، واکسینه شدند.

وی همچنین از تولید دو هزار و 250 تن گوشت مرغ بدون مصرف آنتی بیوتیک طی شش ماه نخست امسال در استان خبر داد.

وی گفت: در حال حاضر، تولید فرآورده ارگانیک مرغ در کشور و گیلان نداریم اما رسیدن به تولیدات گوشتی ارگانیک را در استان شروع کرده ایم که انتظار می رود در آینده ای نزدیک، به فرآورده های ارگانیک برسیم.

عاقبتی در ادامه سخنانش با اشاره به شعار امسال به عنوان اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل گفت: با توجه به اینکه پرورش دام در گیلان به صورت بومی و سنتی است، دامپزشکی استان تلاش می کند با نظارت و انجام دقیق وظایف محوله، در جهت پیشگیری از تلفات دام و سلامت آن ها جلوی ضرر و زیان دامداران را بگیرد.

وی با بیان اینکه تمامی کشتارگاه های سنتی استان به منظور رعایت بهداشت و سلامت کشتار دام تعطیل شده، گفت: سه کشتارگاه صنعتی در غرب ( تالش) ، مرکز ( جاده سراوان) و شرق ( لنگرود) گیلان جانمایی شده و در حال فعالیت است.

وی تصریح کرد: طی شش ماه گذشته ، از این کشتارگاه ها حدود 10 هزار تن گوشت قرمز استحصال شده است.

عاقبتی تاکید کرد: لزومی به داشتن هر شهرستان به یک کشتارگاه نیست؛ چراکه احتمال انتقال بیماری ها و غیر بهداشتی شدن در زمان حمل و جابجایی آنها وجود دارد و کشتار به صورت کنونی موجب ارتقای سلامت مردم می شود.

وی اطلاعات لازم از جمله زمان و محل کشتار را از جمله مزایای کشتار صنعتی ذکر و بیان کرد: با کشتار به صورت صنعتی، حقوق مصرف کننده بیش از پیش رعایت می شود.

وی با بیان اینکه دامپزشکی علاوه بر دام ها در روستاها و کشتارگاه ها ، بر مراکز عرضه فرآورده های دامی نیز نظارت می کند، گفت: بر همین اساس، طی شش ماه گذشته، از سه هزار و 250 مرکز عرضه بازدید انجام که طی این بازرسی ها، 245 مورد تخلف به دادگاه ارجاع داده شد.

عاقبتی آموزش را یکی از مولفه های مهم برای پیشگیری از تخلف ها عنوان و تصریح کرد: اهتمام داریم که در مرحله اول با آموزش و ارتقای آگاهی های عمومی، از وقوع تخلفات پیشگیری کنیم.

مدیرکل دامپزشکی گیلان در پایان، از بخش های مختلف خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز رشت بازدید و با خبرنگاران این رسانه، گفت وگو کرد.

14 مهرماه، به عنوان روز دامپزشکی نامگذاری شده است.
  • گروه خبری:
  • کد خبر : 201284
کلمات کلیدی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه