مدیرکل دامپزشکی خراسان رضوی: 10 درصد سرمایه دامی کشور در خراسان رضوی است/ رتبه نخست استان در تولید گوشت قرمز در کشور
مدیرکل دامپزشکی خراسان رضوی با اشاره به اینکه 10 درصد سرمایه دامی کشور در این استان است، گفت: دامپزشکی بر فعالیت حدود 15 هزار مرکز عرضه فرآورده خام دامی خراسان رضوی نظارت میکند.
به گزارش خبرگزاری فارس از کاشمر، احمد شریعتی در جمع خبرنگاران با تشریح وظایف و مأموریتهای دامپزشکی اظهار داشت: نخستین وظیفه دامپزشکی حفظ و حراست از سرمایه دامی کشور است بهطوریکه بر اساس آماری که در سطح کلان کشوری ارائهشده است بعد از نفت، سرمایه دامی اولین سرمایه مملکت به لحاظ ریالی و نقش آن در اقتصاد و اشتغال است.
وی با اشاره به فعالیت حدود 150 میلیون واحد دامی در سطح کشور افزود: سهم خراسان رضوی از سرمایه دامی کشور 8 تا 10 درصد است و در حال حاضر نیز 14 تا 15 میلیون واحد دامی در این استان فعال است.
مدیرکل دامپزشکی خراسان رضوی بابیان اینکه سرمایه دامی احتیاج به مراقبت و حفاظت در مقابل انواع و اقسام بیماریهای واگیر و غیر واگیری دارد که جمعیت دامی را تهدید میکند بیان داشت: در این راستا دامپزشکی توانسته با انجام اقدامات پیشگیرانه و قرنطینهای نقش اساسی خود را درزمینهٔ حفظ و حراست ایفا کند و در کنار این مهم اشتغال را هم حفظ کند.
وی با اشاره به اینکه تب برفکی ازجمله بیماریهایی است که در نیمه دوم سال نگران آن هستیم، افزود: تب برفکی ازجمله بیماریهایی است که در اپیدمی و واگیرهایی که داشته ضربات سنگینی به صنعت دامپروری در حوزه تولید شیر، گوشت، گوسالهزایی و بره زایی ایجاد کرده است.
شریعتی با اشاره به اینکه در حال حاضر 15 استان کشور مبتلابه بیماری آنفولانزا هستند اما خوشبختانه در خراسان رضوی در این چند ماه اخیر گزارشی از این بیماری نداشتیم گفت: این در حالی است که استان خراسان رضوی با تولید 100 هزار تن تخممرغ و دارا بودن مقام دوم کشور، نقش اساسی در تولید تخممرغ دارد.
*خراسان رضوی با تولید سالانه 80 هزار تن گوشت قرمز مقام اول کشور را در این زمینه دارد
وی با اشاره به جایگاه خراسان رضوی درزمینهٔ تولیدات فرآوردههای خام دامی اظهار داشت: خراسان رضوی با تولید سالانه 80 هزار تن گوشت قرمز مقام اول کشور را در این زمینه دارد.
شریعتی با اشاره به اینکه سالانه 90 تا 100 هزار تن تخممرغ در خراسان رضوی تولید میشود و این استان مقام دوم تولید این محصول در کشور را دارد خاطرنشان کرد: خراسان رضوی با تولید 140 تا 150 هزار تن گوشت مرغ رتبه چهارم و با تولید سالانه 900 هزار تن شیر مقام سوم کشور را به خود اختصاص داده است.
وی بابیان اینکه حدود 15 هزار مرکز عرضه فرآورده خام دامی خراسان رضوی همه روز توسط بازرسان شبکههای دامپزشکی شهرستانهای استان مورد بازدید و بازرسی قرار میگیرد بیان داشت: در این بازدیدها نسبت به بازرسی و نظارت بر مراحل مختلف در تولید محصولات انجام و توصیههای لازم بهداشتی ارائه میشود و در صورتی هم که مواردی خارج از قانون مشاهده شود فرد متخلف به مراجع قضایی معرفی میشود.
مدیرکل دامپزشکی خراسان رضوی با اشاره به کشف و ضبط مقادیر زیادی کالای فاسد و تاریخ گذشته و غیربهداشتی فرآوردههای خام دامی ابراز داشت: پس از جمعآوری فرآوردههای غیرقابلمصرف و معدومسازی آن، فرد متخلف برای سیر مراحل قانونی به مراجع قضایی معرفی میشود.
Leave a Comments