عارضه زخم کف پای طیور، خطری در مصرف مرغ ندارد
دکتر جواد نگارستانی، مسئول روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان در واکنش به انتشار تصاویری در فضای مجازی از پای مرغ دچار ضایعه و منتسب کردن این پدیده به یک بیماری عفونی خطرناک برای مصرف کننده عنوان کرد این عارضه به هیچ عنوان مصرف کننده را تهدید نمیکند و شهروندان با خیال راحت مرغ مصرف کنند.
وی در خصوص این عارضه اظهار داشت bumble foot یا زخم کف پای پرندگان، ناشی از عفونت کیسهای در کف پای مرغهایی است که که بر روی بستر سخت پرورش داده شدهاند و بیشتر در اواخر دوره پرورش که وزن مرغ بالا میرود رخ میدهد و قابل انتقال به انسان نیست.
دکتر نگارستانی گفت: مصرف گوشت این مرغها هیچ مشکلی ایجاد نمیکند زیرا در زمان کشتار پای مرغ از آن جدا میشود و به قسمت شستوشو و بسته بندی میرود و درصورت مشاهده عارضه توسط کارشناسان فنی دامپزشکی حاضر در محل کشتارگاه و بسته بندی، از چرخه مصرف خارج میشود .
وی در ادامه بیان داشت: متأسفانه افزایش طول مدت پرورش که جهت سنگینتر شدن مرغ و بازار پسندی آن صورت میگیرد، علاوه بر زیانهای اقتصادی و بهداشتی، باعث افزایش بروز عارضه bumble foot نیز میشود .
وی ضمن تأکید مجدد بر بی خطر بودن این عارضه برای سلامت جامعه اضافه کرد: این مشکل بیشتر در مرغهای با وزن بالای 1800 گرم مشاهده میشود و به مصرف کنندهها توصیه میشود از مرغهایی با وزن 1800 - 1200گرم در سبد خانوار استفاده کنند تا ضمن برخورداری از گوشت مرغ با کیفیت از لحاظ میزان پروتئین و چربی کم، از طعم خوش خوراکی آن نیزبهرهمند شوند.
این مقام مسئول در پایان گفت: متأسفانه بیشتر مصرف کنندگان به خرید مرغهای با وزن بیش از 2 کیلوگرم تمایل دارند که باید به وسیله اطلاعرسانی، فرهنگسازی عمومی و ارائه آموزشهای بهینه، افراد جامعه را نسبت به مضرات مصرف مرغ غیراستاندارد آگاه کرد تا مصرف کنندگان به خرید مرغهای با سایز استاندارد ترغیب شوند.
Leave a Comments