• 1396/07/06 - 12:00
  • تعداد بازدید: 83
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

شهروندان برای ذبح قربانی در ایام محرم، دام را از مراکز تحت نظارت بخرند

مدیرکل دامپزشکی استان زنجان تاکید کرد: با فرا رسیدن ایام محرم و احتمال انتقال بیماری‌های مشترک بین انسان و دام، شهروندان دام را فقط از مراکز تحت نظارت بخرند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان زنجان؛ محمدباقر حاج‌کاظمی با بیان این‌که تعداد زیادی از بیماری‌های مشترک بین انسان و دام از طریق گوشت، تماس با دام آلوده و خونابه به انسان منتقل می‌شود، اظهار کرد: طی ایام محرم دام‌های سبک و سنگین زیادی ذبح می‌شود و رعایت نکات بهداشتی برای حفظ سلامتی ضروری به نظر می‌رسد. پارسال نیز طی ایام محرم، ۳۱۳۵ راس دام قبل از ذبح تحت بازرسی کارشناسان اداره کل دامپزشکی قرار گرفت که در مجموع ۱۴ راس به صورت کامل و ۵۰۳ راس به صورت موضعی ضبط شد.


این مسئول با بیان این‌که همه دام‌های ضبطی در ظاهر کاملا سالم بودند ولی بیش از ۲۷۰۰ کیلوگرم لاشه و امعاء و احشای ضبطی داشتیم، ادامه داد: شهروندان در وهله اول باید دام‌های خود را از مراکز تحت نظارت اداره کل دامپزشکی خریداری کنند و اگر کسی دام خود را از سایر مراکز تهیه کرد، تا جایی که ممکن است از تماس و بازی کودکان با دام زنده جلوگیری کرده و در صورت مشاهده کنه روی بدن دام، آن را دستکاری و له نکنند.


وی با تاکید بر این‌که اگر کنه به دست و یا سایر اعضای بدن‌مان چسبید باید به مراکز بهداشت مراجعه کنیم، افزود: بهترین روش ذبح دام، ذبح نیابتی است. به این صورت که شهروندان مبلغ مورد نیاز برای خرید دام را در اختیار هیات امنای هیئت‌ها و تکایا قرار می‌دهند تا آن‌ها به نیابت از نذرکنندگان، دام را خریداری و بصورت بهداشتی و اصولی در کشتارگاه‌ها ذبح کنند؛ در واقع کشتار نیابتی بهترین حالت است و منتج به رعایت موازین بهداشتی می‌شود.


حاج‌کاظمی خاطرنشان کرد: برخی اصرار دارند که دام خود را جلوی دسته‌های عزاداری ذبح کنند. در این صورت می‌توانند ذبح را در ۶ نقطه از سطح شهر که برای دسته حسینیه اعظم تعیین شده است انجام دهند. این نقاط در روز حرکت دسته عزاداری از حضور ناظران بهداشتی و شرعی برخوردار است و ضلع جنوبی مسجد حسینیه اعظم (خیام)، خیابان فردوسی، سبزه‌میدان، چهارراه انقلاب، چهارراه صدر جهان و جلوی پارکینگ امام‌زاده سیدابراهیم (ع) را شامل می‌شود.


مدیرکل دامپزشکی استان زنجان با تاکید بر این‌که ذابحان حتما باید از دستکش استفاده کرده و بعد از شستشوی محل، خونابه را به سمت چاه فاضلاب شهری هدایت کنند، خاطرنشان کرد: اگر لاشه بلافاصله به کشتارگاه منتقل و پوست‌کنی شود، قبل از قطعه‌بندی ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری می‌شود؛ چراکه در این صورت عامل بیماری‌هایی از جمله تب کریمه کنگو، بروسلوز، هاری و ... تا حد زیادی غیر فعال می‌شود. به همین‌خاطر شهروندان نیز بهتر است که در صورت دریافت گوشت نذری، آن را قبل از قطعه‌بندی، فریز و یا مصرف کردن ۲۴ ساعت در قسمت معمولی یخچال قرار دهند.


وی همچنین با تاکید بر این‌که هیات امنای تکایای استان از جمله زینبیه و حسینیه اعظم همکاری مناسبی برای برقراری ضوابط اعلامی از سوی اداره کل دامپزشکی و حفظ سلامت نذورات قربانی دارند، تصریح کرد: شهروندان در صورت نیاز برای اطمینان از سلامت دام خریداری شده و ارتباط با ناظران بهداشتی و شرعی اداره کل دامپزشکی می‌توانند با شماره تلفن ۱۵۱۲ تماس بگیرند.


حاج‌کاظمی یادآور شد: یکی از بهترین اقداماتی که می‌توان طی ایام محرم و در راستای حفظ بهداشت محیط، بهداشت گوشت های قربانی و متعاقب آن سلامتی شهروندان انجام داد، تعریف و ترویج نیاز برای خرید حداقل یک کانکس سیار جهت ذبح قربانی است که می‌تواند با اهتمام خیران صورت بگیرد.

  • گروه خبری:
  • کد خبر : 200978
کلمات کلیدی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه