زخم در کف پا و روی سینه گوشت مرغ ها هیچگونه ارتباطی با جذام در طیور ندارد
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های طیور دامپزشکی استان خراسان جنوبی گفت: زخم در کف پا و بر روی سینه گوشت مرغ ها هیچگونه ارتباطی با جذام در طیور ندارد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان خراسان جنوبی، دکتر « محمدعلی بخشی » با اشاره به انتشار تصاویری در فضای مجازی از یک بیماری در طیور افزود: اصولا زخم های ایجاد شده در کف پا و یا در برخی نواحی سینه طیور مربوط به مسائل مدیریتی داخل سالن مرغداری بوده و در بعضی از مرغداری ها که عدم بالانس جیره مصرفی طیور، وجود گاز آمونیاک در سالن و مناسب نبودن بستر، مرغ ها به علت وزن سنگین و پا های ضعیف قادر به ایستادن نبوده و بیشتر در حالت نشته قرار می گیرند و همین مسئله عامل به وجود آمدن زخم در کف پا و یا سینه می شود.
وی اظهار داشت: همچنین در بعضی از مرغداری ها که از سیستم قفس استفاده می کنند تماس دائمی کف پا با قفس ها باعث بوجود آمدن زخم می گردد.
بدیهی است پا ها و لاشه های طیور دارای زخم در کشتارگاه توسط مسئول بهداشتی کشتار گاه ضبط و یا اصلاح می گردد و در صورتی که این لاشه به بازرا مصرف وارد گردد، مصرف گوشت اینگونه طیور پس از جدا سازی زخم قابلیت مصرف داشته و هیچگونه عوارضی ندارد.
Leave a Comments