• 1395/10/08 - 12:00
  • تعداد بازدید: 50
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

برگزاری ستاد پیشگیری و مبارزه با بیماری آنفلوانزا در دامپزشکی استان همدان

مدیرکل امور اجتماعی استانداری همدان: عدم وجود بیماری آنفلوانزا در همدان حاصل یک کار تیمی موفق در استان می باشد.


به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان همدان، برگزاری ستاد پیشگیری و مبارزه با بیماری آنفلوانزا با حضور مدیر کل امور اجتماعی استانداری همدان،مدیرکل دامپزشکی استان، معاون تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی و نمایندگان اداره محیط زیست استان،علوم پزشکی استان و اتحادیه مرغداران تخم گذار و مرغ گوشتی در اداره کل دامپزشکی استان همدان برگزار گردید.



دکتر مکاری معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان همدان در این جلسه راه ورود ویروس به صورت عمده را ورود پرندگان آلوده به مناطق مختلف دانست و گفت:بازدید و پایش از قسمت های مختلف استان بخصوص تالاب های استان روزانه با همکاری کارشناسان اداره محیط زیست و دامپزشکی انجام می شود.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان همدان افزود: بی اشتهایی، بی حالی، گاها علائم عصبی، مرگ سریع در عرض چند ساعت، گاهی خونریزی های پتشی در چربیهای احشایی، تورم و خونریزی در کبد را از نشانه های بیماری آنفلوانزا در پرندگان می باشد.

دکتر مکاری تصریح کرد: مخزن اصلی بیماری، پرندگان آبزی و  مهاجر میباشند.

وی گفت:این دسته از پرندگان در مسیر مهاجرت از روسیه از مناطق شمال شرقی به نواحی جنوب غربی پرواز کرده و  عامل گسترش و انتقال بیماری بین کشورها و حتی مناطق متفاوت یک کشور می باشند.

این مقام مسئول در ادامه افزود: انتقال ویروس بین پرندگان وحشی و اهلی بطور مستقیم و غیر مستقیم صورت می پذیرد زیرا ویروس به فراوانی از طریق مدفوع پرندگان دفع می گردد.

دکتر مکاری گفت: واحد های پرورشی مبتلا در کشور های اروپایی همگی در نزدیکی تالاب ها و زیستگاه هایی بوده اند که تلفات پرندگان وحشی در آنها دیده شده است.

در ادامه جلسه مهندس نظر پور معاون تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان گفت: در هر صورت عدم رعایت کامل اصول امنیت زیستی مشخص ترین عامل ورود ویروس به واحد مرغداری و انتشار آن در یک منطقه می باشد.

وی افزایش قیمت و تعرفه های بیمه ای برای مرغداران را باعث عدم تمایل و کاهش تقاضا برای بیمه از طرف مرغداران دانست و گفت:در شرایطی که احتمال ورود بیماری به استان وجود دارد عدم استقبال پرورش دهندگان از بیمه را بسیار زیان بار می باشد.

مهندس نظر پور به پرورشدهندگان تاکید کرد در هنگام جوجه ریزی حتما مجوز های لازم را اخذ و با حساسیت اقدام نمایند و در پایان 42 روزگی حتما گله خود را کشتار نمایند.

در ادامه کارشناس اداره محیط زیست استان با اعلام اینکه اداره کل محیط زیست استان تا پایان سال شکار پرندگان را ممنون کرده است، افزود: با انجام گشت های تخصصی در زیستگاهای پرندگان و آموزش های لازم به اقشار مختلف در جهت پیشگیری از ورود بیماری به استان عمل شده است.

لازم به ذکر می باشد در این جلسه کارشناسان علوم پزشکی استان همدان نیز از آماده سازی واحد ها و پرسنل خود برای هر گونه اقدامی در استان خبر دادند.

در این جلسه مدیر کل دامپزشکی استان همدان نیز آمادگی تیم های دیده وری و اکیپ های اجرایی فعال در استان را برای پیشگیری از ورود بیماری به استان را بسیار مهم دانست و تاکید کرد: تیم های مراقبت فعال  باید با حفظ آمادگی خود در لحظه از ورود و انتشار بیماری در منطقه جلوگیری نمایند.

وی از تمامی پرورش دهندگان خواست هرگونه بیماری یا تلفات مشکوک بخصوص به شکل ناگهانی را بی درنگ به ادارات دامپزشکی گزارش نمایند و از ورود وسایل نقلیه ازقبیل خودروی حمل تخم مرغ و کود حتی المقدور خودداری نموده و در شرایط ضروری ضد عفونی کامل این وسایل صورت پذیرد و دسترسی افراد و تجهیزات را به داخل سالن های پرورشی به حداقل رسانده و درصورت ضرورت اقدامات بهداشتی ازقبیل دوش و تعویض لباس و کفش برای افراد و نیزضدعفونی تجهیزات مختلف ، دان و لوازم الاجرا گردد و نیز از ورود پرندگان جدید  به داخل مجموعه خود بدون اطلاع از منبع تهیه و نیز آگاهی از نتایج ازمایشات مورد نیاز جدا خودداری نمایند.

در پایان دکتر نادری فر مدیرکل  امور اجتمایی استانداری همدان و رئیس جلسه, عدم وجود بیماری در استان را حاصل یک کار تیمی موفق در استان دانست و از دامپزشکی و تمامی دستگاه های اجرایی و پرورشدهندگان که کمک کرده اند تا بیماری آنفلوانزا پرندگان در استان همدان نباشد تقدیر و قدردانی نمود.

وی در این جلسه بر آموزش عمومی به شیوه مناسب تاکید کرد و خواستار آموزش نیروهای هلال احمر و دهیاران و پرورش دهنگان شد.

دکتر نادری فر در پایان به نیروی انتظامی استان همدان تاکید کرد از ورود ماشین های حمل طیور و کود بدون مجوز به استان جلوگیری نماید.
  • گروه خبری:
  • کد خبر : 199765
کلمات کلیدی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه