تلفن: 021-88953400-3
ایمیل: info@ivo.ir
کد پستی: 1431684965
  • 1399/10/16 - 01:13
  • تعداد بازدید: 1216
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

نكات مهم بهداشتی در خصوص آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در جلسات وبیناری آموزش كارشناسان بهداشت و بیماری‌های طیور بیان شد

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان اصفهان، به رسم سالیان گذشته و در راستای ارتقای سطح آگاهی کارشناسان بهداشت و بیماری های طیور دو جلسه وبینار آموزشی با موضوع سیاست‌های سازمان دامپزشکی کشور پیرامون مبارزه و کنترل بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان با حضور مجازی کلینیسین‌ها، مسئولین فنی و بهداشتی واحدهای مرغ تخمگذار، مادر و بوقلمون استان با تدریس و استفاده از توان علمی دکتر عباس بدیعی، کارشناس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های طیور اداره کل برگزار شد.

دکتر بدیعی در این وبینارها وضعیت بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در جهان را تشریح و با توجه به فعال بودن ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در کشور و گزارش‌های اخیر در پرندگان آبزی مهاجر حیات وحش و همچنین طیور بومی، و احتمال بروز بیماری در مزارع پرورش صنعتی استان، بر رعایت نکات زیر تأكید كرد:

  1. در مواقع مراجعه به فارم‌های پرورش طیور صنعتی رعایت حداکثری اصول امنیت زیستی انجام گیرد.
  2. گزارش موارد مشکوک بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان و یا کمپلکس‌های تنفسی مشکوک، به صورت آنی به شبکه‌های دامپزشکی شهرستان صورت گیرد.
  3. از پذیرش کیس‌های مشکوک به آنفلوانزای فوق حاد در محل درمانگاه خودداری و موارد در محل فارم ویزیت شود. در باره‌ عدم جابه‌جایی تلفات و انتقال به درمانگاه‌ها، به پرورش دهندگان اطلاع رسانی و به صورت آنی شبکه دامپزشکی شهرستان را مطلع کنند.
  4. مسئولین فنی مراکز واكسیناسیون، نظارت لازم را بر اکیپ‌های واکسیناسیون بویژه واکسیناسیون آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، اعمال كنند.
  5. به مدیران و مالکین مزارع پرورش پولت تخمگذار و بوقلمون بر تزریق واکسن آنفلوانزای فوق حاد تأکید شود.
  6. با توجه به این که واکسن آنفلوانزای فوق حاد پرندگان صرفاً به عنوان ابزار کمکی است، به مرغدار رعایت اصول بهداشتی و قرنطینه‌ای تأکید شود.
  7. مراکز واكسیناسیون تحت هیچ شرایطی نوع واکسن‌های آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در نظر گرفته شده برای یک مزرعه را تغییر ندهند.
  8. مسئولین فنی بهداشتی کشتارگاه نسبت به تلفات نامتعارف در خودروهای حمل، نظارت و در مواجهه با تلفات غیر معمول بر اساس دستورالعمل مربوطه نسبت به نمونه گیری و هماهنگی لازم با شبکه دامپزشکی شهرستان اقدام كنند.
  9. مسئولین فنی بهداشتی کارخانه‌های خوراک دام نسبت به ضدعفونی خودروها، کیفیت بهداشتی نهاده‌ها و عدم آلودگی، بر اساس دستورالعمل‌های مربوطه نظارت لازم را داشته باشند.
  10. مسئولین فنی بهداشتی مزارع پولت، تخمگذار، مادر و بوقلمون اهتمام لازم را جهت گزارش هر گونه کاهش تولید، خوراک و تلفات غیر متعارف داشته باشند و گزارش‌های مزارع دارای سابقه بیماری، هفتگی به شبکه‌های دامپزشکی اعلام شود.
  11. بر استفاده از ضدعفونی کننده‌های مناسب در تناوب زمانی مناسب در مزارع، کشتارگاه‌ها و کارخانه‌های خوراک تأکید شود.
  • گروه خبری: آموزش و ترویج
  • کد خبر : 258858

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه