نخستین عید قربان کرونایی چگونه برگزار میشود؟
تشریح شیوههای جایگزین برای ادای نذورات شهروندان
حکیم مهر- محسن طاهرمیرزایی، مدیرکل دامپزشکی استان تهران در گفتوگو با پایگاه خبری تحلیلی حکیم مهر به تشریح تفاوتهای مراسم عید قربان سال جاری با سالهای گذشته پرداخت و گفت: امسال با توجه به شیوع بیماری کرونا، طی هماهنگی با ستاد کرونای استان، دستورالعملهایی را دریافت کردیم.
دکتر سیدعلی سیدعلی بابایی ادامه داد: مضمون دستورالعمل این است که به منظور جلوگیری از تجمع و مسافرتهای درونشهری و برونشهری و مخاطرات موجود در مراکز عرضه دام، مراسم قربانی امسال به شکل سنوات قبل برگزار نشود و به شکل کمکهای مؤمنانه یا اخذ اجازه یا استفتا از مراجع و دفتر مقام معظم رهبری به اشکال دیگری نذر مردم ادا شود.
وی توضیح داد: از آنجا که برگزاری مراسم طبق سنوات گذشته و اختصاص قربانگاه ازسوی سازمان میادین منتفی شد، با همکاران سازمان میادین جلسهای برگزار کردیم؛ نظر آنها هم به نظر ما نزدیک بود که با توجه به شرایط موجود، سلامت همشهریان به خطر نیافتد؛ لذا در جلسات مشترک روی موضوعات و روشهای جایگزین کار کردیم تا مردم راحتتر نذورات خود را ادا کنند و ما نیز امکان آلودگی و مخاطره را به حداقل برسانیم.
دکتر سیدعلی بابایی تصریح کرد: در این راستا طی اولین اقدام، با انجمن صنفی کشتارگاههای دام رایزنی کردیم و آمادگی کشتارگاههای دام را برای این منظور گرفتیم تا کشتارگاهها در روز عید قربان برای ثبت سفارشی که از قبل انجام خواهد شد، آمادگی داشته باشند تا فروش از کانال بستهبندی، کانال اتحادیه قصابهای گوشت گوسفندی و گاوی یا در همان محل کشتارگاه به صورت آنلاین اتفاق بیافتد یا این که مردم بتوانند نذورات خود را برای تحویل به مراکز کمیته امداد و بهزیستی سفارش دهند.
مدیر کل دامپزشکی استان تهران در ادامه خاطرنشان کرد: همچنین با انجمن صنفی کارفرمایان صنعت بستهبندی و مواد پروتئینی کشور وارد مذاکره شدیم و حمایت این عزیزان را نیز گرفتیم تا در روز عید قربان، به صورت آنلاین و اینترنتی ثبت سفارش بگیرند. آنها نیز آمادگی خود را اعلام کردند که در اکثریت استانهای کشور محصولات خود را به صورت شقه و کامل یا به صورت بشقابی با لیبل ویژه عید قربان در فروشگاههای بزرگ عرضه کنند. درنهایت شهروندان بتوانند از این فروشگاهها خرید و نذورات خود را نیز داشته باشند.
وی همچنین از مذاکره با اتحادیه صنف قصابان گوشت گوسفندی استان تهران خبر داد و گفت: این دوستان اعلام آمادگی کامل کردند که شرایطی فراهم کنند تا مردم ۳ روز قبل از عید قربان سفارشات خود را به قصابی محل اقامت داده و قصابیها با هماهنگی کشتارگاهها، سفارشات کشتار دامها را به انجام برسانند؛ مردم میتوانند در محل قصابی لاشه را تحویل بگیرند و اداره کل نیز لیبلهایی را روی گوشت خواهد زد تا قبل از مصرف، لاشه را به مدت ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری کنند.
مدیر کل دامپزشکی استان تهران با تأکید بر این که هماهنگیها با کمیته امداد و مراکز بهزیستی انجام شده تا مردم نذورات خود را یا به صورت نقدی یا واریز به شماره حسابهای اعلامی انجام دهند، اضافه کرد: اگر هم قرار است که خود مردم گوشت را به این مراکز بدهند، بحث خرید دام و ذبح در همان محلها منتفی است و میتوانند از راهکارهای کشتارگاه، مراکز و فروشگاههای سطح شهر یا قصابیها گوشت را تهیه کنند و اگر میخواهند آن را تحویل مراکز دهند، این کار را انجام دهند.
وی افزود: در این میان با سازمان میادین میوه و ترهبار استان تهران نیز هماهنگ هستیم. کما این که ۳ مرکز ثابت عرضه وجود دارد و این عزیزان به صورت ثبت سفارش کار میکنند تا مردم بتوانند از طریق اپلیکیشنهای مجازی که بعداً اعلام خواهد شد، نذروات خود را از این ۳ مرکز تهیه کنند. در نهایت، اکیپهای سیار خود را در سطح شهرستانها برای گشتزنی خواهیم داشت تا اگر مردم متقاضی انجام نظارت ویژهای روی قربانی باشند، خدمترسانی برای شهروندان و هم استانیهای عزیز فراهم شود.
مدیر کل دامپزشکی استان تهران در پایان گفت: به مردم توصیه میکنم تا آنجا که میتوانند از این امکانات به صورت جایگزین استفاده کنند و همانطور که به توصیههای همکاران ما در وزارت بهداشت اهمیت دادند و احترام گذاشتند، به همکاران ما در سازمان دامپزشکی کشور نیز احترام گذاشته و در عین حال سلامت خود را هم محفوظ نگه دارند. کما این که همه این اقدامات برای این است که ما بتوانیم این آلودگی را به حداقل ممکن برسانیم. لذا توصیه ما این است که از این راهکارهای جایگزین برای حفظ سلامتی خود استفاده کنند.
Leave a Comments