تلفن: 021-88953400-3
ایمیل: info@ivo.ir
کد پستی: 1431684965
  • 1399/06/26 - 02:33
  • تعداد بازدید: 1918
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

فصل برداشت خرما و افزایش خطر اسیدوزیس در دام‌ها

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، رئیس اداره دامپزشکی شهرستان بم گفت: با توجه به آغاز برداشت محصول خرما و افزایش مصرف ضایعات خرما به‌عنوان خوراک دام، دامداران در این فصل مراقب خطر افزایش بروز اسیدوزیس در دام‌ها باشند.

مسعود اسدی پور در ارتباط با این بیماری عنوان کرد: اسیدوزیس یک بیماری متابولیکی در نشخوارکنندگان است که متعاقب تغییر ناگهانی غذای دام و مصرف بیش از حد و پرخوری دام از مواد کربوهیدراته با قابلیت تخمیر بالا، دانه‌ها و غلات از جمله خرما، کشمش، گندم، جو، ذرت و ... ایجاد می‌شود. 

وی در ارتباط با علائم بیماری عنوان کرد: بی‌اشتهایی شدید، افزایش ضربان قلب، ضعف عمومی، درد در بخش شکمی، اسهال، کم آبی و زمینگری  كه در نهایت منجر به مرگ دام می‌شود.

اسدی پور در ادامه خاطر نشان کرد: خرما به دلیل داشتن مواد قندی، زمینه تکثیر و رشد باکتری‌ها را فراهم می‌كند و در نتیجه، اسید لاکتیک تولید می‌شود که این اسید علاوه بر آسیب رساندن به دستگاه گوارش دام، جذب خون می‌شود و موجب افسردگی دام و ایجاد عفونت در مخاطات دستگاه گوارش که بر اثر اسید آسیب ‌دیده است می‌شود.

مسعود اسدی پور در پایان افزود: دامداران محترم شهرستان در خصوص رعایت نکات بهداشتی و پیشگیری، در بحث تغذیه دام و چرای دام‌ها در باغات در این فصل، توجه لازم را داشته باشند

  • گروه خبری: آموزش و ترویج
  • کد خبر : 255618
کلمات کلیدی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه