طاعون نشخواركنندگان كوچك با رعایت اصول بهداشتی و واكسیناسیون بهموقع حیوانات حساس، قابل پیشگیری است.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی، دکتر احمد برات پور، کارشناس مسئول بررسی بیماریهای دامی، گفت: طاعون نشخوار کنندگان کوچک نوعی بیماری ویروسی و بسیار واگیر در دام است که در میان انواع نشخوار کنندگان کوچک اهلی و وحشی شیوع دارد. از مشخصههای بارز آن میتوان به شروع ناگهانی تب، افسردگی، ترشحات از چشم و بینی، زخم دهانی، تنفس نامنظم و سرفه، اسهال بد بو و تلفات بالا اشاره کرد.
وی افزود: اداره کل دامپزشکی در راستای مبارزه با این بیماری و با هدف به حداقل رساندن شیوع آن در جمعیت دام سبک استان، اقدام به واکسیناسیون بهموقع و پوشش کامل واحدهای پرخطر، کانونهای بیماری و واحدهای دامی مجاور آن و هم چنین واحدهای مجاور پناهگاههای حیات وحش کرده و با استمرار مراقبت فعال در این مناطق موفق به کاهش شیوع بیماری در میان دامها شده است.
دكتر برات پور جابهجایی غیرمجاز دام، بی توجهی به سابقه بیماری و واکسیناسیون دامهای تازه خریداری شده و رعایت نکردن اصول بهداشتی و قرنطینهای را از عوامل شیوع این بیماری دانست و انجام واکسیناسیون بهموقع و همکاری با اکیپهای واکسیناسیون، اجتناب از جابهجایی غیرمجاز دام، رعایت اصول بهداشتی و ضدعفونی کانونهای آلوده، دفن بهداشتی لاشهها و رعایت اصول قرنطینهای در مورد دامهای تازه وارد به محل پرورش را از جمله مهمترین و مؤثرترین راههای پیشگیری از این بیماری برشمرد.
وی با اشاره به كاهش 62 درصدی كانونهای این بیماری در استان، گفت: تعداد کانونهای طاعون نشخوار کنندگان کوچک (ppr) در استان از 55 کانون در شش ماهه اول سال 98 به 21 کانون در نیمه نخست امسال کاهش یافته است.
Leave a Comments