تلفن: 021-88953400-3
ایمیل: info@ivo.ir
کد پستی: 1431684965
  • 1399/08/19 - 16:52
  • تعداد بازدید: 1873
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

الزامات بهداشتی و نحوه اقدام در مراکز تکثیر، تفریخ و مزارع پرورش ماهی قزل آلا

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی جنوب کرمان، دکتر فهیمه دلفاردی مسئول اداره بهداشت و مبارزه با بیماری‌های آبزیان جنوب استان کرمان گفت: با توجه به سرد شدن تدریجی هوا و افزایش احتمال رخداد بیماری‌های ویروسی بویژه بیماری‌های نکروزعفونی بافت خونساز(IHN) و سپتی سمی هموراژیک ویروسی( VHS ) از یک سو و نزدیکی فصل تکثیر ماهی قزل آلا از سوی دیگر، ضروری است بهره برداران و همچنین مسئولین فنی بهداشتی، رعایت اصول امنیت زیستی در مراکز تکثیر، تفریخ و پرورش، بویژه موارد زیر را در نظر داشته باشند.

1- آب ورودی سالن‌های تکثیر، انکوباسیون، تفریخ و نرسری تا وزن 1 گرم در مراکز تکثیر و همچنین مراکز تفریخ به روش‌های قابل اجرا و مؤثر نظیز UV و یا ازن ضدعفونی شود.

2- مزارع پرورش مستقر در محدوده زون با وضعیت آلوده که از رودخانه آبگیری می‌کنند باید نسبت به سالم سازی آب ورودی نظیر استفاده از چاهک‌های حریمی اقدام کنند.

3- پساب سالن قرنطینه مراکز تکثیر و یا مراکز تفریخ واجد شرایطی که اقدام به خرید تخم چشم زده وارداتی می‌کنند نباید قبل از ضدعفونی مؤثر به روش‌های قابل اجرایی نظیر ازن و یا UV  با فیلترینگ وارد منابع آبی مشترک مانند رودخانه شود.

4- محموله تخم چشم زده وارداتی در بدو ورود به سالن انکوباسیون ضدعفونی شود.

5- مراکز تکثیر و همچنین مراکز تفریخ موظف‌اند برای هر تانک/استخر لوازم و ادوات مجزا نظیر ساچوک، فرچه، سطل و... تهیه كنند و کلیه تجهیزات و لوازم، پس از هر بار استفاده، با ترکیبات مجاز ضدعفونی شوند.

6- رعایت تراکم ذخیره سازی استاندارد در سبدهای تخم، حوضچه‌های نرسری و استخرهای پرورش برابر ضوابط بهداشتی صدور پروانه و دستورالعمل‌های مربوطه الزامی است.

7- بچه ماهی از مراکز تکثیر و همچنین مراکز تفریخ معتبر و با اخذ مجوزهای دامپزشکی تهیه شود.

8- ماهی‌های تلف شده در همه گروه‌های سنی به‌طور روزانه جمع آوری و با استفاده از کوره لاشه سوز و یا چاله دفن بهداشتی طبق دستورالعمل مربوطه امحا شوند.

9- رعایت کامل اصول امنیت زیستی نظیر ضدعفونی مکرر دست‌ها، حمام پا، عدم ورود افراد خارج از مجموعه، کنترل تردد پرسنل(تعویض لباس و کفش، شست‌وشو و ضدعفونی دست و پا، و...) ترجیحاً عدم ورود خودرو و جداسازی محل پارک خودروها و...، زیر نظر مسئول فنی بهداشتی مزرعه صورت گیرد.

10- وضعیت سلامتی و تعداد تلفات روزانه ثبت شود.

11- ضدعفونی کننده‌های مورد استفاده در مراکز تکثیر و همچنین مراکز تفریخ ماهی باید جزو ضدعفونی کننده‌های مجاز لیست دامپزشکی باشد.

در حال حاضر یک واحد تفریخ و 11 مزرعه پرورش ماهی قزل آلا در مناطق سردسیری جنوب کرمان در حال فعالیت‌اند.

دکتر دلفاردی در پایان خاطرنشان کرد: آبزی پروران هرگونه تلفات ناگهانی را به اطلاع اداره دامپزشکی شهرستان برسانند.

  • گروه خبری: آموزش و ترویج
  • کد خبر : 257408
کلمات کلیدی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه