نكات مهم بهداشتی در خصوص آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در جلسات وبیناری آموزش كارشناسان بهداشت و بیماریهای طیور بیان شد
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان اصفهان، به رسم سالیان گذشته و در راستای ارتقای سطح آگاهی کارشناسان بهداشت و بیماری های طیور دو جلسه وبینار آموزشی با موضوع سیاستهای سازمان دامپزشکی کشور پیرامون مبارزه و کنترل بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان با حضور مجازی کلینیسینها، مسئولین فنی و بهداشتی واحدهای مرغ تخمگذار، مادر و بوقلمون استان با تدریس و استفاده از توان علمی دکتر عباس بدیعی، کارشناس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور اداره کل برگزار شد.
دکتر بدیعی در این وبینارها وضعیت بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در جهان را تشریح و با توجه به فعال بودن ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در کشور و گزارشهای اخیر در پرندگان آبزی مهاجر حیات وحش و همچنین طیور بومی، و احتمال بروز بیماری در مزارع پرورش صنعتی استان، بر رعایت نکات زیر تأكید كرد:
- در مواقع مراجعه به فارمهای پرورش طیور صنعتی رعایت حداکثری اصول امنیت زیستی انجام گیرد.
- گزارش موارد مشکوک بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان و یا کمپلکسهای تنفسی مشکوک، به صورت آنی به شبکههای دامپزشکی شهرستان صورت گیرد.
- از پذیرش کیسهای مشکوک به آنفلوانزای فوق حاد در محل درمانگاه خودداری و موارد در محل فارم ویزیت شود. در باره عدم جابهجایی تلفات و انتقال به درمانگاهها، به پرورش دهندگان اطلاع رسانی و به صورت آنی شبکه دامپزشکی شهرستان را مطلع کنند.
- مسئولین فنی مراکز واكسیناسیون، نظارت لازم را بر اکیپهای واکسیناسیون بویژه واکسیناسیون آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، اعمال كنند.
- به مدیران و مالکین مزارع پرورش پولت تخمگذار و بوقلمون بر تزریق واکسن آنفلوانزای فوق حاد تأکید شود.
- با توجه به این که واکسن آنفلوانزای فوق حاد پرندگان صرفاً به عنوان ابزار کمکی است، به مرغدار رعایت اصول بهداشتی و قرنطینهای تأکید شود.
- مراکز واكسیناسیون تحت هیچ شرایطی نوع واکسنهای آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در نظر گرفته شده برای یک مزرعه را تغییر ندهند.
- مسئولین فنی بهداشتی کشتارگاه نسبت به تلفات نامتعارف در خودروهای حمل، نظارت و در مواجهه با تلفات غیر معمول بر اساس دستورالعمل مربوطه نسبت به نمونه گیری و هماهنگی لازم با شبکه دامپزشکی شهرستان اقدام كنند.
- مسئولین فنی بهداشتی کارخانههای خوراک دام نسبت به ضدعفونی خودروها، کیفیت بهداشتی نهادهها و عدم آلودگی، بر اساس دستورالعملهای مربوطه نظارت لازم را داشته باشند.
- مسئولین فنی بهداشتی مزارع پولت، تخمگذار، مادر و بوقلمون اهتمام لازم را جهت گزارش هر گونه کاهش تولید، خوراک و تلفات غیر متعارف داشته باشند و گزارشهای مزارع دارای سابقه بیماری، هفتگی به شبکههای دامپزشکی اعلام شود.
- بر استفاده از ضدعفونی کنندههای مناسب در تناوب زمانی مناسب در مزارع، کشتارگاهها و کارخانههای خوراک تأکید شود.
Leave a Comments