فصل برداشت خرما و افزایش خطر اسیدوزیس در دامها
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، رئیس اداره دامپزشکی شهرستان بم گفت: با توجه به آغاز برداشت محصول خرما و افزایش مصرف ضایعات خرما بهعنوان خوراک دام، دامداران در این فصل مراقب خطر افزایش بروز اسیدوزیس در دامها باشند.
مسعود اسدی پور در ارتباط با این بیماری عنوان کرد: اسیدوزیس یک بیماری متابولیکی در نشخوارکنندگان است که متعاقب تغییر ناگهانی غذای دام و مصرف بیش از حد و پرخوری دام از مواد کربوهیدراته با قابلیت تخمیر بالا، دانهها و غلات از جمله خرما، کشمش، گندم، جو، ذرت و ... ایجاد میشود.
وی در ارتباط با علائم بیماری عنوان کرد: بیاشتهایی شدید، افزایش ضربان قلب، ضعف عمومی، درد در بخش شکمی، اسهال، کم آبی و زمینگری كه در نهایت منجر به مرگ دام میشود.
اسدی پور در ادامه خاطر نشان کرد: خرما به دلیل داشتن مواد قندی، زمینه تکثیر و رشد باکتریها را فراهم میكند و در نتیجه، اسید لاکتیک تولید میشود که این اسید علاوه بر آسیب رساندن به دستگاه گوارش دام، جذب خون میشود و موجب افسردگی دام و ایجاد عفونت در مخاطات دستگاه گوارش که بر اثر اسید آسیب دیده است میشود.
مسعود اسدی پور در پایان افزود: دامداران محترم شهرستان در خصوص رعایت نکات بهداشتی و پیشگیری، در بحث تغذیه دام و چرای دامها در باغات در این فصل، توجه لازم را داشته باشند
Leave a Comments