مدیرکل دامپزشکی استان همدان
159 تن گوشت قرمز و مرغ غیر قابل مصرف از کشتارگاههای همدان ضبط و معدوم شد
مدیر کل دامپزشکی استان همدان از مایه کوبی بیش از 6 میلیون و 469 هزار نوبت سر واحد دامی در 9 ماهه سال ۹۵ در این استان خبر داد و گفت: در این مدت 159 تن گوشت قرمز و مرغ از کشتارگاههای همدان ضبط و معدوم شد
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان همدان، دکتر محمود رضا رسولی مدیرکل دامپزشکی استان همدان اظهار داشت: اداره کل دامپزشکی دو وظیفه مهم دارد که حفظ و حراست از صنعت دامی استان از طریق انجام واکسیناسیون، ضدعفونی و سم پاشی، مبارزه با بیماریهای انگلی از جمله آن است و این اداره کل وظیفه دارد تا انواع مختلف دامی را که توسط بخش صنعتی و سنتی پرورش داده میشود را زیر پوشش بهداشتی قرار دهد.
وی با اشاره به حوزه واکسیناسیون و پیشگیری و کنترل بیماریهای واگیر دامی و قابل انتقال بیان کرد: در 9 ماهه امسال 6 میلیون و 469 هزار و 924 نوبت سر دام علیه بیماریهای واگیر دامی و مشترک از جمله؛ تب برفکی، تب مالت، تیلریوز، آبله، آنتروتوکسمی، قانقریا، آگالاکسی و شاربن انجام گرفته است.
مدیرکل دامپزشکی همدان از خونگیری و توبرکولیناسیون علیه دو بیماری مهم سل و بروسلوز در استان خبر داد و گفت: در این راستا از بیش از 18 هزار و 600 هزار رأس دام خونگیری انجام گرفته و همچنین در راستای مبارزه با سل گاوی تعداد 28 هزار رأس دام تحت تست توبرکولین قرار گرفت.
دکتر رسولی از کنترل و بازرسی بهداشتی لاشههای گوشت در کشتارگاههای استان خبر داد و گفت: تعداد 189 هزار و 543 مورد بازدید به میزان 6 هزار و 844 تن از لاشه های گوشت گاو، گوساله، گوسفند و بز در 9 ماهه امسال بازرسی شد که مقدار 70 هزار و 516 کیلوگرم از لاشههای بازدید شده غیر قابل مصرف بوده که ضبط و معدوم شده است.
وی عنوان کرد: در زمینه کنترل و بازرسی از کشتارگاههای صنعتی طیور نیز تعداد 10 میلیون و 697 هزار قطعه طیور بازرسی شد که به میزان 88 تن از آن غیر قابل مصرف بوده و ضبط شد.
دکتر رسولی با بیان اینکه باید آموزشهای پیشگیرانه از بیماری هاری در استان انجام گیرد، عنوان کرد: در حوزه واکسیناسیون هاری نیز تعداد 10 هزار و 748 قلاده، واکسیناسیون در سگهای گله و صاحبدار انجام گرفته است.
وی افزود: ارتقاء سطح آگاهی صاحبان حیوانات خانگی و در صورت نگهداری حیوانات در منزل، قلاده زدن و مقید کردن آنها، جلوگیری از نزدیک شدن افراد به ویژه کودکان به سگ های ولگرد، جمع آوری و دفن بهداشتی زباله، ایمن سازی و واکسیناسیون افراد در معرض خطر از جمله راههای پیشگیری از ابتلا به این بیماری است.
رسولی با اشاره به نظارت و کنترل بهداشتی فرآوردههای خام دامی در 3 مقطع تولید، توزیع و عرضه ، بیان کرد: در کشتارگاهها بازرسان بهداشتی و شرعی مستقر هستند و لاشه ها را مورد بازرسی قرار می دهند که در 9 ماهه تعداد 63 هزار و 748 مورد از اماکن بازدید شده و میزان 241 هزار و 277 کیلوگرم از فرآوردههای بازرسی شده غیر قابل مصرف بوده و تعداد 261 مورد نیز به مراجع قضایی ارجاع داده شده است.
مدیرکل دامپزشکی استان همدان در پایان از مردم استان خواست در صورت مشاهده تخلف بهداشتی در ارتباط با تولید، توزیع، بسته بندی و عرضه فرآورده های خام دامی مراتب را از طریق سامانه ارتباطی 1512 به بازرسان بهداشتی اداره کل دامپزشکی استان اطلاع رسانی کنند.
Leave a Comments