• 1396/06/25 - 12:00
  • تعداد بازدید: 109
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه
در جلسه هماهنگی نظارت شرعی و بهداشتی بر دام‌های قربانی ماه محرم، تأکید شد:

نظارت بر ذبح دام‌ها در ایام محرم تشدید می شود

جلسۀ هماهنگی طرح نظارت شرعی و بهداشتی بر دام‌های قربانی در ایام محرم، در سالن جلسات اداره کل دامپزشکی استان برگزار شد و حاضرین در جلسه به رعایت کامل آموزه‌های دینی و شرعی در کنار رعایت مسائل بهداشتی به هنگام ذبح احشام، تأکید کردند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان زنجان؛ حجت‌الاسلام حسینی، مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: همه ما مسئول هستیم تا نذورات مردم را به بهترین وجه، ادا کنیم. انتظار مردم، این است تا نذرشان در راه دین و جهت توزیع در بین مستحقان، قربانی شود که اگر ما دقت نکنیم، نذر به درستی ادا نشده و مسئول و ضامن آن هستیم.


وی با تأکید بر ساماندهی ناظرین بهداشتی و شرعی، ادامه داد: اگر بتوانیم احشام سنگین را به کشتارگاه، هدایت کنیم از تبعات و تلفات احتمالی در مسیر عزاداری، کاسته می‌شود.






حسینی، دقت لازم در حمل لاشه‌ها، بازدید و نظارت بر محل نگهداری احشام زنده و برگزاری جلسه ساماندهی و هماهنگی بین ناظرین شرعی و بهداشتی و ذابحین را مهم‌ترین اقدامات قبل از آغاز ماه محرم دانست و افزود: تمهیداتی اتخاذ شود تا برخی ذابحین غیررسمی و سنتی متقاضی ذبح قربانی در دسته‌های عزاداری که دارای تجارب کافی بوده و مقید به رعایت موازین شرعی هستند بتوانند در این امر، کمک کنند.


ضرورت انتقال سریع لاشه‌ها به کشتارگاه به دلیل گرمای هوا


حجت‌الاسلام میرقاسمی، مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در اداره کل دامپزشکی استان گفت: تلاش می‌کنیم تا امسال، خدمات بهتری نسبت به گذشته ارائه دهیم.


وی با توجه به تداخل ایام محرم با فصل تابستان، به‌ویژه در سال‌های آینده به ضرورت انتقال سریع لاشه‌ها به کشتارگاه به دلیل گرمای هوا جهت جلوگیری از آلودگی و بیماری اشاره کرد و ادامه داد: به دلیل مسائلی از قبیل عدم رعایت قبله و خطر احشام برای اطرافیان، بهتر است همه احشام، به‌ویژه سنگین‌وزن‌ها به‌صورت زنده جهت ذبح به کشتارگاه منتقل شوند. چون اگر موازین شرعی رعایت نشود، گوشت آن‌ها قابل استفاده نیست.


رعایت مسائل بهداشتی در کنار توجه به آموزه‌های دینی، ضروری است


حاج‌کاظمی، مدیرکل دامپزشکی استان به همکاری و هماهنگی سالانۀ نهادهای مختلف از جمله استانداری، فرمانداری، شهرداری، شبکه بهداشت و سایر نهادها با دامپزشکی استان در ساماندهی نذورات قربانی ایام محرم اشاره کرد و گفت: چون ایام عزاداری، کم‌کم به فصول گرم، نزدیک می‌شود باید تلاش کنیم تا عملکردمان هرسال، بهتر از سال گذشته باشد.


وی با توجه به نذورات قابل توجه حسینیه و زینبیه اعظم از زنجان و سایر استان‌ها، رعایت مسائل بهداشتی در کنار توجه به آموزه‌های دینی را ضروری دانست و افزود: رعایت بهداشت گوشت، عزاداران، محیط و ذبح‌کننده، چهار عامل مهم بهداشتی در این زمینه است.


حاج‌کاظمی به تأثیر نقش رسانه‌ها در اطلاع‌رسانی به شهروندان جهت رعایت مسائل بهداشتی اشاره کرد و افزود: باید با دقت بیشتری، ذبح و انتقال قربانیان را انجام دهیم. چون ممکن است افرادی با انتشار یک عکس یا فیلم از نقاط ضعف ما در فضای مجازی، جوسازی کنند که تبعات بین‌المللی در بین دشمنان شیعه به دنبال دارد.


با توجه به شیوع تب برفکی، دام‌هایی که ذبح نمی‌شوند هم باید کنترل شوند


اسکندرپور، سرپرست معاونت سلامت اداره کل دامپزشکی استان نیز با اشاره به شیوع بیماری تب برفکی در برخی استان‌ها به‌ویژه قم، آذربایجان غربی و شرقی و احتمال ورود احشام از این استان‌ها به زنجان، این امر را حیاتی دانست و گفت: باید ناظرین بهداشتی در میادین و محل خرید و فروش دام‌ها حاضر و این موضوع را بررسی کنند. ضمن این که دام‌هایی که ذبح نمی‌شوند نیز بایستی مورد بازدید و از بابت بیماری‌ها کنترل شوند.


از خودروهای سنگین جهت انتقال لاشه‌ها استفاده نشود


علی اشرفی، رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان با بیان این که نظارت بر دام‌های قربانی شده در ایام محرم، همه‌روزه از ساعت 8 تا 21 و در روزهای تاسوعا و عاشورا از ساعت 8 تا 13 صورت می‌پذیرد گفت: لاشه‌ها پس از ذبح به کشتارگاه منتقل می‌شوند و کلیۀ اقدامات از ذبح تا بسته‌بندی در آنجا و با نظارت دامپزشکی انجام می‌شود. ضمن این که در صورت تماس تلفنی از سوی سایر مساجد و هیئات مذهبی، همکاران جهت نظارت به محل ذبح احشام، مراجعه می‌کنند و طبق دستور سازمان، کلیۀ خدمات به‌صورت رایگان ارائه می‌شود.


وی به رعایت بهداشت فردی در کشتارگاه اشاره کرد و افزود: به ذابحین از طرف حسینیه و زینبیه اعظم توصیه شود که جهت رعایت بهداشت فردی از چکمه و لباس مخصوص استفاده کنند.


اشرفی با بیان این که لاشه باید یک ساعت پس از ذبح، خالی شود، تأکید کرد: از خودروهای سنگین مثل تریلر جهت انتقال لاشه‌ها استفاده نشود. زیرا هم پر شدن خودرو زمان‌بر است و هم تجمع لاشه‌ها روی یکدیگر، موجب می‌شود کیفیت لاشه از بین برود. ضمن این که حمل‌کنندگان لاشه‌ها نیز باید توجیه شوند تا از پرتاب لاشه خودداری کنند.


رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان ادامه داد: سال گذشته 13 اکیپ ثابت، 22 اکیپ سیار، 15 دکتر دامپزشک، 33 نفر بازرس بهداشت گوشت و 21 نفر ناظر شرعی، وظیفه نظارت و بازرسی احشام قربانی در ایام محرم را برعهده داشتند و در مجموع، 3 هزار و صد و 35 لاشه مورد بازرسی شرعی و بهداشتی قرار گرفت که از این میان، 14 مورد لاشة ضبط‌شده و 503 مورد اصلاحی، 775 کیلوگرم گوشت ضبط‌شده، 370 مورد کبد ضبط‌شده و 589 مورد اصلاحی، 905 مورد ریه و 106 مورد کلیة ضبط‌شده را شامل شد.


طرح ذبح نیابتی مورد استقبال مردم قرار گرفت


رسول احدی، مسئول کشتار مسیر دستة عزاداری حسینیة اعظم نیز با اشاره به اجرای طرح ذبح نیابتی در سال گذشته توسط این حسینیه، گفت: جهت تبلیغ این موضوع که حتی‌الامکان مردم، نیابت قربانی‌های خود را به حسینیه بدهند، کلیپی با محوریت سخنرانی بزرگان از جمله آیت‌اله حسینی و امام جمعه زنجان تهیه و توزیع شد که مورد استقبال هم قرار گرفت و نیابت نزدیک به هفتصد رأس گوسفند به حسینیه داده شد که به کشتارگاه اعزام شدند.


وی افزود: امسال برای ذبح قربانی‌ها در مسیر دسته عزاداری، 6 ایستگاه ثابت و 18 ذابح در نظر گرفته شده است که 4 نفر، سیار و مابقی در ایستگاه‌ها مستقر خواهند بود. ضمن این که در هر ایستگاه نیز یک یا 2 ناظر شرعی حضور خواهد داشت. همچنین جلسه‌ای با حضور ناظرین و ذابحین جهت هماهنگی بیشتر، برگزار خواهیم کرد.


احدی ادامه داد: در حال برنامه‌ریزی برای آماده‌سازی اتاقک‌هایی جهت جمع‌آوری خون‌آبه‌ها هستیم که امسال یک اتاقک در مسیر قرار می‌گیرد.


وی به کثرت متقاضیان ذبح احشام در حسینیه اعظم اشاره کرد و گفت: امسال، مقرر شده تا پس از تست و آزمایش در کشتارگاه و در صورت تأیید از ایشان جهت ذبح قربانی‌ها استفاده کنیم.


ذابحین با پای برهنه اقدام به ذبح احشام نکنند


شمس، نماینده شبکة بهداشت شهرستان زنجان نیز با اشاره به حضور سالانة ناظرین این شبکه جهت کنترل مسائل بهداشتی و تأکید بر استفادة ذابحین از چکمه و عینک مخصوص، گفت: جهت جلوگیری از بیماری‌های مشترک بین دام و انسان، ذابحین محترم به هیچ وجه با پای برهنه اقدام به ذبح احشام نکنند.


در ادامه، صدیقیان، عضو هیئت امنای زینبیه اعظم گفت: یکی از مشکلات ذبح قربانی‌ها، افراد متفرقه‌ای هستند که خودشان قصد دارند در محل خاصی ذبح کرده و لاشه را نیز با خودشان ببرند.


وی با توجه به مشکلات پیش‌آمده در سال گذشته در خصوص ذبح احشام، افزود: امسال افراد ماهر را برای ذبح قربانی‌ها انتخاب کرده‌ایم.


مرادی، مسئول کشتارگاه صنعتی زنجان نیز با اشاره به آمادگی کامل کشتارگاه جهت ارائه خدمات، گفت: با برنامه‌ریزی‌های داخلی، تغییر، اصلاح و به‌روزرسانی لازم در سیستم صورت گرفته است.


  • گروه خبری:
  • کد خبر : 206525
کلمات کلیدی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه