توصیه های بهداشتی دامپزشکی شهرستان مشهد در خصوص خرید و نگهداری ماهی قرمز
روابط عمومی شبکه دامپزشکی شهرستان مشهد با توجه به نزدیک شدن به ایام پایانی سال و آغاز سال نو؛ در خصوص خرید و نگهداری ماهیان قرمز و زینتی سفره هفت سین توصیه های بهداشتی ذیل را به شهروندان ارائه نمود:
شهروندان گرامی ماهی قرمز مورد نیاز خود را از مراکز معتبر و بهداشتی تهیه نمایند وحتی المقدور از خرید ماهی از دست فروشان و دوره گردان به دلیل امکان نگهداری ماهی در شرایط بهداشتی نامناسب خودداری نمایند و از خرید ماهیان بیمار و بی حال با علائم شنای غیر فعال، فاقد رنگ شفاف و دارای لکه بر روی پوست بدن خوداری شود.
ضروری است جهت نگهداری ماهی قرمز از ظرف دهانه باز جهت تبادل اکسیژن با محیط استفاده نموده و در تنظیم میزان آب مورد نیاز به مقدار دو لیتر برای هرقطعه ماهی دقت نمایند.
همچنین این روابط عمومی توصیه نمود:در صورت استفاده از آب شهری،باید آب قبل از استفاده چند ساعت در هوای آزاد به منظور کلرزدایی قرار داده شود و در هنگام تعویض آب نیازی به دستکاری ماهی نمی باشد اما در صورت لزوم و بخصوص در افرادی با سابقه بیماری و یا حساسیت های پوستی از دستکش استفاده شود و شستشوی کامل دست ها با آب و صابون بعد از هر بار دست زدن انجام گیرد.
به منظور تعویض آب هر بار 50 درصد کل آب تعویض شود و از تعویض یکباره کل آب خودداری شود و برای ضد عفونی ظروف نگهداری ماهی می توان از نمک به میزان 3 درصد و یا سایر ضدعفونی کننده ها مانند پرمنگنات پتاسیم؛پرکلرین و یا بتادین استفاده نمود.
آب تعویضی ماهی مستقیماً در چاه تخلیه نشود و از ریختن آن در معابر عمومی خوداری شود
در پایان نوروز ماهی ها را در رودخانه هاو یا نهرها رها نکرده و در محل های خاصی که شهرداری مشخص نموده است رهاسازی شود.
Leave a Comments