• 1396/12/21 - 12:00
  • تعداد بازدید: 278
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

توجه به توصیه های دامپزشکی در زمان خرید ماهی قرمز مخاطرات بهداشتی را کاهش می دهد

توجه به توصیه های دامپزشکی در زمان خرید ماهی قرمز مخاطرات بهداشتی را کاهش می دهد

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان سمنان، دکتر علی جاوید پور رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور، آبزیان، زنبورعسل و کرم ابریشم اداره کل دامپزشکی استان سمنان، در آستانه فرا رسیدن سال نو، ضمن آرزوی سالی سر شار از موفقیت توأم با تندرستی برای کلیه هم استانی های عزیز  توصیه های فنی و بهداشتی زیر را در زمان خرید و همچنین نگهداری ماهی قرمز توصیه نمودند.



وی در ادامه گفت: خرید ماهی قرمز باید از مراکز مجاز تحت نظارت دامپزشکی صورت گیرد و در زمان خرید ماهی قرمز  باید توجه نمود که ماهی باید دارای ظاهر و تحرک مناسب و شنای متعادل باشد و همچنین علائمی نظیر تاخوردن باله ها، لکه های پنبه ای مانند، زخم یا لکه های سفید متمایل به خاکستری یا قرمز در اطراف دهان یا سطح بدن، بیرون زدن چشمها به صورت یک طرفه یا دو طرفه و ریخته شدن پولک های ماهی نباشد.



دکتر جاویدپور در پایان نکات ذیل را در زمان نگهداری ماهی قرمز ضروری دانست:




  1. به ازای هر قطعه ماهی باید یک لیتر آب در نظر گرفته شود.

  2. از ظروف دهان گشاد برای نگهداری ماهی استفاده گردد. (فضای مورد نیاز برای هر ماهی دو برابر حجم آب می باشد).

  3. بهترین PH آب 7.5- 6.8 و بهترین دمای آب نگهداری ماهیان زینتی 26-22 درجه سانتی گراد می باشد.

  4. تعویض مقداری از آب ماهی یک یا دو بار در هفته کافی است .

  5. آگر از آب شرب شهری استفاده می شود باید جهت کلرزدایی آب مورد استفاده 24 ساعت در هوایی آزاد قرار داده شود تا کلر موجود در آب از بین برود و سپس این آب کلرزدای شده را به آب ماهیان اضافه نمود.

  6. جهت تغذیه ، از غذاهای آماده که در فروشگاههای مجازعرضه ماهی زینتی وجود دارد استفاده نمایند.(ماهی قرمز باید با غذاهای کم پروتئین و سرشار از کربوهیدرات تغذیه شوند و بهتر است که غذا در سطح آب شناور بماند؛ استفاده از غذای آماده بهتر است ؛ غذادهی باید یک یا حداکثر 2 بار در روز و به اندازه ای باشد که در مدت یک تا دودقیقه مصرف شود.)

  7. از خرید ماهیان مریض و بی حال و دارای لکه های سفید و یا قرمز روی پوست بدن خودداری شود و در صورت مشاهده هرگونه تغییر رفتار و یا حرکت ماهی مورد نظر، سریعا از مابقی ماهی ها جدا و به یکی از مراکز دامپزشکی مراجعه نمایید.

  8. اگر سابقه بیماری پوستی یا آلرژی دارید برای دست زدن به ماهی و ظروف نگهداری ماهی حتماً از دستکش استفاده نمایید.

  9. از دست زدن و بازی کردن کودکان با ماهی جداً خودداری شود، زیرا ممکن است عوامل بیماری زا احتمالی را به چشم و دهان خود منتقل نماید.

  10. برای ضد عفونی ظروف نگهداری ماهی از نمک طعام3% و یا پرمنگنات پتاسیم ، پرکلرین و بتادین می توان استفاده کرد.

  11. شهروندان محترم می توانند در روز طبیعت ماهی ها را در مکانهای مشخص شده توسط شهرداری ها رها سازی نمایند.



 


  • گروه خبری:
  • کد خبر : 189871
کلمات کلیدی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه