• 1396/08/30 - 12:00
  • تعداد بازدید: 133
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

این طرح مالت را مات می کند




کارشناس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی گفت: اگر طرح "مبارزه هدفمند با تب مالت" برای دو سال به صورت مستمر در استان اجرایی شود با کاهش قابل توجه این بیماری در سطح استان مواجه خواهیم شد.



 اسحقی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا در خصوص طرح مبارزه با تب مالت با بیان اینکه مبارزه هدفمند با بیماری تب مالت پایان مهر به اتمام رسید، افزود: واکسیناسیون در قالب این طرح در دام های سبک و سنگین استان اجرا می‌شود.


وی اظهار کرد: استان مرکزی در خصوص تب مالت جزو استان هایی است که پیش از این با بروز بالای بیماری مواجه بوده است، گفت: اما در نتیجه اجرای طرح واکسیناسیون در 5 سال گذشته بروز این تب کاهش یافته که البته این میزان کاهش نیز رضایت بخش نبوده است.


اسحقی اظهار کرد: در قالب اجرای این طرح از ابتدای سال جاری تاکنون تمام کانون های انسانی بیماری به کمک مرکز بهداشت شناسایی شده است. در این روش مرکز بهداشت کانون های انسانی بیماری را به دامپزشکی معرفی می کند و ما در جمعیت دامی منطقه اقدام به انجام اقدامات لازم از جمله خونگیری، تشخیص، واکسیناسیون و ایمن سازی دام ها، کشتار و معدوم سازی، آموزش دامدار، مسئول دامداری یا مردم روستا می‌کنیم.


وی ادامه داد: به دلیل کمبود اعتبار و نیروی انسانی نمی توانیم پوشش صددرصدی را در طرح های واکسیناسیون محقق کنیم، پس در قالب این طرح به صورت هدفمند عمل کرده و در جایی که بیماری بروز می کند، مبارزه می کنیم. اولویت ما در این طرح کانون های بیماری هستند، وقتی کار مبارزه در کانون‌ها به اتمام رسید به روستاهای اطراف وارد می شویم.


وی که نویسنده و مجری این طرح در استان است، با بیان اینکه این حد از ایمن سازی دام ها در خصوص این بیماری بی نظیر بوده است، افزود: این واکسن برای دام های ماده استفاده می شود و شاید بر این اساس بتوان گفت که هم کانون‌ها پوشش داده شده‌اند و هم جمعیت بالایی از دام های ماده ای که می توانستند بالقوه ایجاد بیماری کنند تحت پوشش قرار گرفته اند.


اسحقی با بیان اینکه تب مالت یک بیماری باکتریایی و قابل انتقال از دام به انسان است، افزود: این بیماری از طریق خوردن شیر و فرآوردهای خام دامی غیرپاستوریزه منتقل می شود و عموما احتمال ابتلای کسانی که با دام بیشتر سر و کار دارند، بیشتر است.


به گفته وی، به این بیماری "هزار چهره" می گویند چراکه می تواند علائم مختلفی را در انسان ایجاد کند، این علائم از یک تب ساده شروع می شود و می تواند تا بدن درد، سردرد، مننژیت و حتی مرگ ادامه پیدا کند.


اسحقی در خصوص درمان این بیماری گفت: نحوه درمان بستگی به این مهم دارد که در چه مرحله ای از ابتلا تشخیص داده شود. با توجه به اینکه دوران حاد بیماری طولانی نیست و ممکن است تشخیص داده نشود، ممکن است از مرحله حاد به مزمن برسد که در این صورت درمان آن بسیار سخت خواهد بود.


وی اظهار کرد: اگر این بیماری را در دوران طلایی آن بشناسیم، درمان آسانتر خواهد بود، اما اگر این دوران را از دست بدهیم درمان بسیار سخت و طولانی خواهد شد و هزینه های درمانی که به فرد تحمیل می کند فوق العاده بالا هستند. در برخی رفرنس ها هزینه درمان را تا 5 میلیون تومان ذکر کرده اند، این هزینه بعلاوه فرصت کاری که از شخص گرفته می شود فشار اقتصادی زیادی به خانواده وارد می کند. در حالی که با واکسیناسیون ساده و عدم استفاده از محصولات دامی غیر بهداشتی می توان جلوی این هزینه ها را گرفت.


اسحقی با بیان اینکه آمار مبتلایان به تب مالت در سال های قبل بالا بوده ولی با توجه به مبارزه های انجام شده این آمار کاهش یافته است افزود: در قالب اجرای این طرح ارتباط گسترده ای با مرکز بهداشت استان ایجاد شده و اگر اجرای آن دو سال ادامه پیدا کند تعداد مبتلایان به زیر 200 نفر خواهد رسید.



  • گروه خبری:
  • کد خبر : 209651
کلمات کلیدی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه