• 1396/06/07 - 12:00
  • تعداد بازدید: 89
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان خبر داد:

آمادگی اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان برای ذبح عید سعید قربان

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان گفت: دامپزشکی هرمزگان آماده ارایه خدمات ذبح بهداشتی در روز عید سعید قربان است.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان، دکتر کامبیز امجدی گلپایگانی با تبریک فرا رسیدن عید سعید قربان و با آرزوی قبولی طاعات و عبادات همشهریان عزیز اظهارداشت: در راستای کنترل بهداشتی کشتار و حفظ سلامت مصرف کنندگان گوشت ، دامهای قربانی و تامین بهداشت عمومی ، اداره کل دامپزشکی درسطح استان به طور فعال با تعداد27  اکیپ ثابت و سیار مشتمل بر دکتر دامپزشک ، بازرس بهداشت گوشت و ناظر ذبح شرعی در روز عید سعید قربان و یک روز قبل از آن در کشتارگاهها ، ادارات دامپزشکی و میادین عرضه دام مجاز ، آماده ارائه خدمات به همشهریان عزیز میباشد .

وی افزود: عموم شهروندان عزیز در جهت جلو گیری از بروز بیماریهای واگیر و قابل انتقال بین انسان و حیوان، دامهای قربانی مورد نیاز خود را فقط از مراکز عرضه دام تحت نظارت دامپزشکی تهیه نمایند و از تاریخ 09/06/96 از ساعت 6 صبح لغایت 5 بعد از ظهر و روز عید قربان از ساعت 5.30 صبح لغایت 13 ظهر آماده ارائه خدمات میباشد .

در ادامه مسوول دفتر نمایندگی ولی فقیه در اداره کل دامپزشکی هرمزگان ضمن تبریک فرا رسیدن عید سعید قربان به اهمیت نظارت شرعی تاکید و از ذبح شرعی دام در کشتارگاه های استان ابراز اطمینان نمود.

حجه الاسلام و المسلمین حاج آقا حمزه ای افزود: در هر گروه نظارتی یک ناظر شرعی دارای کارت شناسایی بر ذبح دامها نظارت دارد و 40 ذابح هم برای ذبح دامها آموزش دیده اند.

وی شرایط و ویژگیهای حیوانی که برای قربانی انتخاب شود  1- شتر، گاو و گوسفند را می توان انتخاب نمود. 2- سن شتر باید 5 سال تمام و گاو و بز 2 سال تمام و گوسفند یکسال تمام و صحیح و سالم باشد . 3- مریض، لاغر، پیر، کور، لنگ، گوش بریده، دم بریده و شاخ داخل آن شکسته نبوده به عبارتی تام الاجزا باشد .

وی در خصوص شرایط ذبح اسلامی افزود:  بریدن چهار رگ گردن بطور کامل(نای، مریو دو رگ گلو) از پایین برآ؟مدگی( به گونه ای که جوزه به طرف سر حیوان قرار گیرد) با شرایط پنج گانه : 1- کسی که عمل ذبح(سر بری) را انجام می دهد مسلمان باشد اعم از زن و مرد و حتی بچه ممیز مسلمان می تواند ذلح کند. 2- وسیله و ابزار لازم برای سر بریدن از جنس آهن باشد .3- مقادیم بدن حیوان (جلو بدن) و مذبح ( محل ذبح) رو به قبله باشد .4- در هنگام بریدن سر نام خدا را به زبان جاری کند و ذکر بسم الله کافی است . 5- پس از ذبح حیوان تکانی بخورد با دست و پا بزند، دم یا پلک را حرکت بدهد و یا خون با جهش از حیوان جدا شود .      






حجه الاسلام حمزه ای در رابطه با تقسیم قربانی اشاره کرد طبق فرمایش امام صادق (ع) قربانی باید به 3 قسم تقسیم شود یک سوم برای فقرا و نیازمندان، یک سوم برای همسایگان، یک سوم را برای خود صاحب قربانی و اعضای خانواده داده شود .

وی اشاره به روایاتی از معصومین کرد که اهمیت قربانی کردن بسیار بالا و مورد تاکید اسلام است که قبل از آن که خون قربانی به زمین بریزد تمام گناهان شخصی که قربانی انجام می دهد مورد عفو و بخشش خداوند قرار می گیرد .

  • گروه خبری:
  • کد خبر : 209321
کلمات کلیدی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه