مصرف بهموقع آغوز در گوسالههای تازه متولد شده و اهمیت آن
مصرف بهموقع آغوز عامل پیشگیری از بیماریها و مانع کاهش رشد در گوسالههای تازه متولد شده است و تأثیر زیادی بر اقتصاد دامداریها دارد.
آغوز میزان بسیاری از مواد مغذی و غیر مغذی را که برای تغذیه گوساله و ایمنی اکتسابی آن ضروری هستند فراهم میکند. آغوز، عوامل رشد و هورمونها اثرات سودمندی بر بلوغ بعد از تولد دارند و ممکن است بر مصرف مواد خوراکی و هزینه انرژی در گوسالههای تازه متولد شده تأثیر داشته باشند.
مطالعات نشان داده است که گوسالههای هلشتاینی که در 4 تا 6 ساعت اول زندگی چهار لیتر شیر در مقابل دو لیتر آغوز دریافت میکنند، در اولین باداری خود شیر بیشتری تولید میکنند.
توصیه شده است به منظور موفقیت آمیز بودن انتقال ایمنی غیرفعال( از شیر مادر)، گوسالهها طی یک تا دو ساعت بعد از تولد به مقدار ۱۰ تا ۱۲ درصد وزن بدن خود، آغوز دریافت کنند.
تنظیم و ویرایش: پرتال آموزش و ترویج سازمان دامپزشکی کشور
منبع: پرتال اداره کل دامپزشکی استان خراسان رضوی به نقل از دکتر حامد شمس، رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان قوچان.
Leave a Comments