تلفن: 021-88953400-3
ایمیل: info@ivo.ir
کد پستی: 1431684965
  • 1400/09/30 - 14:35
  • تعداد بازدید: 558
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

توصیه‌های دامپزشکی در خصوص تغذیه و تأمین و نگهداری مناسب علوفه دام

نگهداری و مصرف غیر اصولی خوراک دام، عامل مشکلاتی از قبیل افزایش موارد مسمومیت با قارچ، اسیدوز، سوء هاضمه و سقط جنین شده است.

به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی زیرکوه، مهندس فلکی رئیس این شبکه گفت: خشکسالی علاوه بر مشکلاتی که در حوزه تأمین آب و علوفه برای دامداران ایجاد کرده است موجب شده دامداران بدون اطلاع از اصول تغذیه دام و طیور به مصرف انواع خوراک دام جدید روی بیاورند و نگهداری و مصرف غیر اصولی این مواد غذایی، مشکلاتی از قبیل افزایش موارد مسمومیت با قارچ، اسیدوز، سوء هاضمه و سقط جنین را موجب شده است.

نگهداری غیر اصولی ذرت علوفه‌ای و کپک زدن آن، مصرف بیش از حد کنسانتره‌های دامی و انتخاب نامناسب نوع کنسانتره مصرفی نیز از مواردی است که باید هنگام تهیه و خرید علوفه مد نظر قرار گیرد.

به منظور تأمین و نگهداری مناسب این خوراک و پیشگیری از بیماری‌ها، رعایت موارد زیر توصیه می‌شود:

1- ذرت علوفه‌ای باید به صورت اصولی و صحیح سیلو شود و یا در بسته بندی پلاستیکی با کمترین مقدار ممکن هوا، نگهداری شود تا کیفیت مطلوب خود را جهت استفاده در خوراک دام حفظ کند.

2- قبل از تغییر جیره و یا هر گونه افزایش حجم جیره دام، باید نسبت به تزریق واکسن آنتروتوکسمی (سرخ روده) به منظور پیشگیری از این بیماری مهلک اقدام شود.

3- استفاده از کنسانتره دام پرواری به علت وجود کنجاله پنبه دانه به میزان ۱۲ درصد، می‌تواند موجب مسمومیت و سقط جنین در دام‌های آبستن شود.

دامداران علاقه‌مند می‌توانند با اعلام درخواست و انجام هماهنگی، از آموزش‌های ترویجی شبکه دامپزشکی و مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان بهره‌مند شوند و با افزایش سطح اطلاعات خود ضمن بهره‌مندی بیشتر از علوفه موجود برای دام‌ها، از بروز خسارت‌های ناشی از تغذیه‌ در آن‌ها ‌پیشگیری کنند.

 

  • گروه خبری: آموزش و ترویج
  • کد خبر : 280119
کلمات کلیدی
tehrani تهرانی

tehrani تهرانی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه