توصیههای دامپزشکی در خصوص تغذیه و تأمین و نگهداری مناسب علوفه دام
نگهداری و مصرف غیر اصولی خوراک دام، عامل مشکلاتی از قبیل افزایش موارد مسمومیت با قارچ، اسیدوز، سوء هاضمه و سقط جنین شده است.
به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی زیرکوه، مهندس فلکی رئیس این شبکه گفت: خشکسالی علاوه بر مشکلاتی که در حوزه تأمین آب و علوفه برای دامداران ایجاد کرده است موجب شده دامداران بدون اطلاع از اصول تغذیه دام و طیور به مصرف انواع خوراک دام جدید روی بیاورند و نگهداری و مصرف غیر اصولی این مواد غذایی، مشکلاتی از قبیل افزایش موارد مسمومیت با قارچ، اسیدوز، سوء هاضمه و سقط جنین را موجب شده است.
نگهداری غیر اصولی ذرت علوفهای و کپک زدن آن، مصرف بیش از حد کنسانترههای دامی و انتخاب نامناسب نوع کنسانتره مصرفی نیز از مواردی است که باید هنگام تهیه و خرید علوفه مد نظر قرار گیرد.
به منظور تأمین و نگهداری مناسب این خوراک و پیشگیری از بیماریها، رعایت موارد زیر توصیه میشود:
1- ذرت علوفهای باید به صورت اصولی و صحیح سیلو شود و یا در بسته بندی پلاستیکی با کمترین مقدار ممکن هوا، نگهداری شود تا کیفیت مطلوب خود را جهت استفاده در خوراک دام حفظ کند.
2- قبل از تغییر جیره و یا هر گونه افزایش حجم جیره دام، باید نسبت به تزریق واکسن آنتروتوکسمی (سرخ روده) به منظور پیشگیری از این بیماری مهلک اقدام شود.
3- استفاده از کنسانتره دام پرواری به علت وجود کنجاله پنبه دانه به میزان ۱۲ درصد، میتواند موجب مسمومیت و سقط جنین در دامهای آبستن شود.
دامداران علاقهمند میتوانند با اعلام درخواست و انجام هماهنگی، از آموزشهای ترویجی شبکه دامپزشکی و مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان بهرهمند شوند و با افزایش سطح اطلاعات خود ضمن بهرهمندی بیشتر از علوفه موجود برای دامها، از بروز خسارتهای ناشی از تغذیه در آنها پیشگیری کنند.
Leave a Comments