تمهیدات بهداشتی قرنطینهای لازم برای پیشگیری از بروز بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان
در کشورهای همسایه مواردی از آنفلونزای فوق حاد پرندگان مشاهده شده است که با توجه به هشدارهای سازمان دامپزشکی لازم است در خصوص پیشگیری از بروز بیماری، تمهیدات و اقدامات لازم اندیشیده و انجام شود.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان قم، دکتر مهدی رفیعی محمدی، مدیرکل دامپزشکی در جلسه ستاد آنفلوانزای فوق حاد پرندگان استان عنوان کرد: تعیین تکلیف و حذف کشتارگاهی طیور تخمگذار بالای 90 هفته، آموزش صاحبان طیور بومی در روستاها، کنترل مبادی ورودی استان از جمله اتوبان قم- گرمسار، کنترل و گزارش وضعیت پرندگان آزاد پرواز، جلوگیری از دپوی غیر مجاز کود، جلوگیری از فعالیت مرغداریهای غیر مجاز و جلوگیری از فعالیت پرنده فروشیهای غیر مجاز و دوره گرد، از جمله مواردی است که در اولویت برنامههای پیشگیری قرار دارد.
مدیرکل دامپزشکی استان در ادامه به بیان اقدامات دامپزشکی در زمینه پیشگیری از بیماری در استان در شش ماهه اول سال پرداخت که شامل واكسیناسیون 7 میلیون و 300 هزار قطعه طیور، 550مورد بازدید و مراقبت از بیماریهای طیور، 5 هزار و 700 مورد نمونه برداری، انجام 7هزار و 900 مورد آزمایشهای مختلف روی نمونهها، 39 مورد ممیزی واحدهای مرغداری، 90دقیقه برنامه آموزشی ترویجی در صدا و سیما و راه اندازی آزمایش بخش مولکولی آزمایشگاه مرکزی اداره کل است.
در دو سال اخیر خوشبختانه به دلیل همکاری همه دستگاههای مربوطه و تشکلهای مرغداران و مرغداران استان موردی از بیماری در قم مشاهده نشده است.
وی در پایان نظر دامپزشکی را در خصوص همکاریهای سایر دستگاههای عضو ستاد قرائت کرد که با اعلام نظر اعضای ستاد مقرر شد معاونت سیاسی امنیتی استانداری لیست این وظایف را برای دستگاههای همکار بهعنوان مصوبه جلسه ابلاغ كند تا اجرایی شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان به همراه معاون بهبود تولیدات دامی و رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان نیز نظرات خود را در خصوص اقدامات لازم در پیشگیری از این بیماری عنوان کردند.
Leave a Comments