تلفن: 021-88953400-3
ایمیل: info@ivo.ir
کد پستی: 1431684965
  • 1401/02/19 - 12:58
  • تعداد بازدید: 6185
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

بیماری آنتروتوکسمی عامل اصلی تلفات گوسفند و بز در فصل بهار

درمان بیماری آنتروتوکسمی به‌طور عمده موفقیت آمیز نیست و راهکار مناسب و آسان‌تر، پیشگیری از بیماری با انجام واکسیناسیون دام، حداقل دو هفته قبل از تغییر جیره غذایی است.

آنتروتوکسمی یک مسمومیت حاد خونی و یکی از مهم‌ترین بیماری‌های دام در فصل بهار است.

به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی فردوس، دکتر جواد اسماعیلی رئیس شبکه گفت: وقوع این بیماری تابعی ازتغییر جیره است، یعنی درهر فصلی که مشکلات تغذیه و تغییر جیره وجود داشته باشد منجر به بروز این بیماری می‌شود؛ ولی در بهار و چرای آزاد که دسترسی دام به علوفه تازه و خوش خوراک (بویژه دام عشایر و مرتع چرا) زیاد می‌شود، وقوع آن بیشتر خواهد بود.

در واقع هرگونه تغییر جیره غذایی در گله با بر هم زدن سیستم گوارشی در دام، باعث رشد زیاد عامل بیماری در دستگاه گوارش میشود و سم حاصل از آن سبب بروز علائم بیماری شامل اسهال، تشنج، زمینگیر شدن و ترشح بزاق و در بسیاری از موارد، مرگ ناگهانی بدون وجود سایر علائم می‌شود.

وی افزود: از بیماری آنتروتوکسمی در نواحی مختلف با اسامی متفاوت نام برده می‌شود از جمله بیماری پرخوری یا قلوه نرمی یا سرخ‌روده.

اسماعیلی تصریح کرد: درمان بیماری آنتروتوکسمی بهطور عمده موفقیت آمیز نیست و راهکار مناسب و آسان‌تر،  پیشگیری از بیماری با انجام واکسیناسیون دام، حداقل دو هفته قبل از تغییر جیره غذایی است.

وی در پایان  به دامداران توصیه کرد راه‌های پیشگیری از بیماری آنترو توکسمی از جمله انجام واکسیناسیون به موقع و تکرار یادآور واکسن پس از دو هفته، تغییر تدریجی جیره غذایی دام‌ها، کنترل بهداشتی حمل و نقل دام، رعایت شرایط بهداشتی دامداری‌ها، رعایت ضوابط قرنطینه‌ای و ضدعفونی جایگاه دامها را جدی بگیرند تا از خسارات احتمالی این بیماری کشنده در امان بمانند.

 

  • گروه خبری: آموزش و ترویج
  • کد خبر : 285879
کلمات کلیدی
tehrani تهرانی

tehrani تهرانی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه