برای پیشگیری از ابتلا به تب کریمه- کنگو، از ذبح دام در خارج از کشتارگاه پرهیز شود!
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان قم، دکتر مهدی رفیعی محمدی مدیر کل دامپزشکی استان در ارتباط با این بیماری گفته است تب خونریزی دهنده کریمه- کنگو(CCHF) یکی از بیماریهای ویروسی قابل انتقال میان انسان و حیوان است و با توجه به مرگ و میر انسانی، مورد توجه بیشتری قرار دارد. بیماری در دام به جز تب مختصر، فاقد علائم بالینی مشخص است؛ ولی برای بهداشت عمومی و سلامت انسانها تهدیدی جدی است.
این ویروس در حیوانات عمدتاً از طریق گزش کنههای آلوده منتقل میشود ولی در انسان میتواند توسط گزش کنههای آلوده و یا از راه له کردن کنه، خون و ترشحات آلوده دام و ترشحات آلوده انسان بیمار به افراد دیگر انتقال یابد.
یکی از مهمترین راههای پیشگیری از بیماری، جلوگیری از کشتار غیر مجاز دام است. دامهای کشتاری باید در کشتارگاههای مجاز تحت نظارت دامپزشکی کشتار شوند. اجرای طرح پیش سرد لاشه مهمترین اقدام در خصوص پیشگیری از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه- کنگو است.
در استان قم از دی ماه سال گذشته کلیه لاشههای دام در دمای 4 درجه سانتیگراد در سردخانههای کشتارگاه به مدت 24ساعت نگهداری و روز بعد وارد بازار میشوند؛ این امر نقش مهمی در پیشگیری از بیماری دارد؛ چون به علت کاهشPH لاشه دامها، ویروس موجود در گوشت از بین میرود.
سمپاشی برای از بین بردن کنه هم یکی از راههای پیشگیری از بیماری است که به این منظور، در حال حاضر سموم ضد انگلهای خارجی به میزان کافی در داروخانههای دامپزشکی استان تأمین شده است.
توسعه آموزشهای فردی برای آشنایی با اصول پیشگیری از بیماری و رعایت اصول بهداشتی در کشتارگاههای دام نیز از مهمترین راههای پیشگیری از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه- کنگو هستند.
در سال جاری تاکنون گزارشی از بروز بیماری تب خونریزی دهنده کریمه- کنگو در استان قم داده نشده است.
Leave a Comments